Iohannis, despre eliminarea avizului CSAT din numirea șefului DGPI: PSD încearcă să elimine președinția din anumite proceduri. E o eroare (VIDEO)

Iohannis, despre eliminarea avizului CSAT din numirea șefului DGPI: PSD încearcă să elimine președinția din anumite proceduri. E o eroare (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a comentat în termeni duri decizia Senatului de a elimina avizul CSAT, implicit președinția, din procedura de numire a șefului DGPI, serviciul secret al Ministerului de Interne.

”E o eroare, o greșeală, cum vreți să-i spuneți. E o instituție militarizată, nu poate funcționa fără avizul CSAT. Indiferent ce decide Camera Deputaților sau Senatul, așa funcționează instituțiile în România”, a declarat Iohannis.

Acesta a susținut că, în ultimă instanță, va ataca legea la Curtea Constituțională.

”Așteptăm să-și revină Parlamentul, să intre în normalitate”, a mai punctat Iohannis.

Iohannis, despre eliminarea avizului CSAT din numirea șefului DGPI: PSD încearcă să elimine președinția din anumite proceduri. E o eroare

#DIRECT_ONE_1leq9i#

Întrebat cum își explică acest demers, președintele a răspuns: ”e o rațiune politică din partea PSD, e destul de evident. După speța cum ANCOM, e speța cu acest serviciu al Ministerului de Interne. Se încearcă din partea PSD să se elimine președinția, respectiv CSAT-ul din anumite proceduri. E o eroare”.

Cât despre demersul similar care vizează scoaterea sa din procedura de numire a procurorilor generali, Iohannis a susținut că ”s-a oprit parcursul. Poate-și revin inițitatorii”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe