Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Doborând avionul rusesc, grandomanul Recep Erdogan a căzut în capcana întinsă de șahistul Vladimir Putin

Ion Cristoiu: Doborând avionul rusesc, grandomanul Recep Erdogan a căzut în capcana întinsă de șahistul Vladimir Putin

Un articol de: |
Foto: paginademedia.ro Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezbătut în postarea zilnică de pe blog subiectul cu privire la avionul rusesc doborât de armata turcă la granița cu Siria.

Acesta povestește că a întrebat un cunoscut care tocmai se întorsese din Bruxelles cum privesc belgienii, care au fost crescuți în spirit democratic, atmosfera de război din capitala țării cu școli închise, manifestări publice interzise, metroul închis, militari care umblă pe străzi cu puști mitraliere în mâini.

Jurnalistul punctează că este uimit de acceptul cetățenilor occidentali asupra limitării libertăților democratice în lupta împotriva terorismului.

“Franța, țara Drepturilor omului, are stare de urgență, votată de Parlament pînă în februarie 2016. Stare de urgență înseamnă însă limitarea unor drepturi ale omului.

Francois Hollande a lăsat baltă șomajul, criza economică, deficitul bugetar și umblă prin lume pentru a alcătui o Coaliție care să lichideze Statul islamic.

A fost la Washington, va merge la Moscova.

Răspunsul celui de la Bruxelles a fost cam așa.

Foarte bine fac autoritățile, trebuie să-i căutăm pe teroriști și în gaură de șarpe!

Ce importanță are dreptul de a circula liber, de a manifesta, chiar de a merge la școală, față de dreptul de a nu fi împușcat pe o terasă, la care ai ieșit seara, după program?”, a spus Cristoiu.

Jurnalistul precizează că prezentarea discuției cu amicul său belgian nu a fost doar pentru a dezvălui că s-a întâlnit cu el, ci pentru a reflecta asupra atmosferei din străinătate în urma atentatelor din Paris.

„O atmosferă întărită de alte atentate ulterioare: cel din Mali, cel din Tunisia.

Pe acest fond de spaimă colectivă, dar și de ură față de Statul Islamic, a picat știrea că Turcia a doborît un avion rusesc dintre cele prezentate de Moscova ca trimise să-i lichideze pe teroriștii Statului Islamic. N-are importanță că în zona respectivă acționau rebeli anti-Assad sprijiniți de Turcia și nu teroriști.  Cetățeanul euroepean, speriat de bombele teroriste, nu sesizează nuanțele”, a spus Cristoiu.

Ion Cristoiu aduce în discuție apoi explicația Turciei pentru care a doborât avionul la granița țării sale cu Siria.

“Să ne așezăm în postura unui cetățean occidental care trăiește în aceste zile în atmosfera anti-ISIS cultivată de oficialități, de presă, de starea de război de pe străzi, de controalele la frontiere, de alarmele false, de sunetul împușcăturilor din timpul descinderilor.

Acest cetățean, care a accepta bucuros ca viața sa normală să fie dată cu fundu-n sus de lupta împotriva teroriștilor, află că un avion rusesc angajat în Războiul cu fiara teroristă a fost doborît de Turcia pe motiv c-a încălcat spațiul aerian.

El, cetățeanul occidental, care acceptă încălcarea drepturilor sale elementare numai și numai ca să scape de teroriști, se întreabă:

Turcii ăștia sunt idioți sau se fac?

Cum adică, un avion care lupta împotriva teroriștilor a fost doborît, pentru că a intrat spațiul aerian al Turciei?

Pentru atîta lucru, turcaleții s-au simțit ofensați în fesul lor și au doborît un avion care lupta cu teroriștii?

Și deodată cetățeanul occidental își amintește că turcii sunt și ei musulmani, ca și teroriștii, că îi măcelăresc pe kurzi, că le pun femei să umble îmbrobodite, că au trimis peste Europa valurile de refugiați”, a subliniat acesta.

În încheire, Ion Cristoiu spune că atentatele de la Paris au servit intereselor Moscovei, încât lasă de înțeles că serviciile rusești secrete ar fi fi avut vreo implicare.

“Peste noapte Vladimir Putin, luptătorul fără cruțare împotriva Statului islamic, cel care nu face luptă, ci lovește în stil rusesc – fără complicații intelectuale, adică – în Statul islamic, a devenit în fața occidentalilor un Stalin al anului 2015, pornit să salveze Europa de fiara teroristă.

Ei bine, Rusia, Măreața Rusie dă, asemenea URSS, jertfe de sînge în lupta pentru apărarea Europei creștine.

Ca, de exemplu, în cazul avionului rusesc doborît de Turcia sub motivul c-a încălcat spațiul său aerian.

Cum să atace Rusia Turcia?

Turcia musulmană, ca și teroriștii, s-a atacat singură, doborînd avionul Rusiei creștine, ca și victimele terorismului.

Iar Rusiei nu-i rămîne altceva de făcut decît să se prezinte din nou în ochii europenilor drept Puterea lovită de sprijinitorii din umbră ai Statului islamic: America și, aliatul acesteia, Turcia.

Grandomanul Erdogan a căzut în capcana întinsă de Vladimir Putin”, a încheiat Cristoiu.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Turcia,   avion rusesc,   putin
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (3):
 • 1. De fasssssssssssss | 25 Noiembrie 2015 14:02

  In mod "normal" Rusia n-are de ce sa riposteze in vreun fel militar, decat diplomatic, sa se calmeze, pentru a preintampina o posibila confruntare de anvergura cu toate statele NATO, situatie in care evident ca Rusia ar pierde dramatic. E suficient ca, drept riposta, au oprit gazele spre Ucraina, adica spre intreaga Europa Vestica, deci doamna Merkel ar trebui sa se decida de unde cumpara gaze in plina iarna. Poate ca Turcia in afara de jihadisti ii va livra Germaniei si "cote obligatorii" de gaze...

 • 2. De bela | 25 Noiembrie 2015 10:13

  Califul Erdogan apus =intre Turcia si Dhaes. Sper ca rusi sa starpeasca cu 2-3 bombe toti califii astia teroristi. Amin

 • 3. De dorina | 25 Noiembrie 2015 10:03

  cu au sa se aleaga cet occidentali,cu ingradirea libertatilor cetatenesti ,fara sa aiba luciditatea si curajul sa recunoasca faptul ca teroristii care s au aruncat in aer prin orase erau cet din tarile lor,nascuti si crescuti de societatea lor!!!!!!!!!!!!!!sunt niste sclavi mascati ,care mannca bine au accest la distractie si restul sunt buni de dusmanit si chiar de ucis!!!!!!!!!!!!!!

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate


  TOP 5 Politică
  Alte Articole
  TOP 3 Politică
  TOP 3 Eveniment
  TOP 3 Economic
  TOP 3 High-Tech
  TOP 3 Auto
  TOP 3 Externe
  TOP 3 Monden
  TOP 3 Inedit
  TOP 3 Sport
  TOP 3 Un pont pe zi
  TOP 3 Lumea lui Banciu
  TOP 3 360 de grade