Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: O nouă enigmă postdecembristă: Ce a decis PSD în privința Legii Grațierii? PSD, nu Liviu Dragnea, pentru că Liviu Dragnea nu e personaj colectiv

Ion Cristoiu: O nouă enigmă postdecembristă: Ce a decis PSD în privința Legii Grațierii? PSD, nu Liviu Dragnea, pentru că Liviu Dragnea nu e personaj colectiv

Un articol de: |

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de vineri", de pe blogul său, despre întrunirea Comitetului Executiv al PSD privind Legea Grațierii.

Cristoiu atrage atenția asupra deciziei membrilor PSD de întrunire, ridicând semne de întrebare asupra unei posibile probleme în interiorul partidului "ale căror limpezire nu mai suferă amânare".

Citește și: Imaginile care au trecut neobservate luni: Schimbul de replici Dragnea-Tudose privind bugetul pe 2018 (VIDEO)Poze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. Foto'Locuiesc cu fratele meu şi cumnata mea de 25 de ani. Am început să fac amor cu soţia lui, după ce a plecat în Franţa la muncă'”Băi, băiatule, te pun capră, îți dau și la m**e, te f*t și-n c*r”. Înregistrări ȘOC! Cine este CELEBRUL POLITICIAN care ÎNJURĂ ca la UȘA cortului (VIDEO)

Jurnalistul este de păreăre că adoptarea Legii Grațierii reprezintă asumarea unor riscuri enorme pentru partid ce ar putea duce la o adevărată criză.

"Legea Graţierii reclamă răspunsuri la mai multe întrebări, toate date, repet, nu de Liviu Dragnea, nu de Şerban Nicolae sau de Sorin Grindeanu, ci de conducerea colectivă a PSD:

·    Mergem mai departe cu procesul parlamentar de aprobare a Legii sau o retragem?
·    Dacă mergem mai departe, ce riscuri ne asumă?
·    Legea trebuie să vizeze şi faptele de corupţie?
·    În cît timp trebuie ca Legea să fie votată?

Citește și: Măsură fără precedent: Consiliul Europei s-a autosesizat în cazul modificărilor aduse de PSD-ALDE la Legile Justiției. ”Schimbările ar putea afecta lupta împotriva corupţiei și independența sistemului judiciar”Ieri își ÎNJURA colega ca la ușa cortului, azi se CĂIEȘTE: PSD-istul Șerban Nicolae vrea să arate că e un bun creștin (FOTO)Comisia Iordache a adoptat primele modificări la Legea privind organizarea CSM, ultima dintre cele trei legi ale Justiţiei

Repet, răspunsurile la aceste întrebări trebuie să ia forma unor hotărîri ale conducerii colective.
Nu numai pentru că aşa cere minima democraţie în orice partid postdecembrist, dar şi pentru că, odată luate nişte decizii, toţi liderii PSD vor şti ce să spună în public, ce să voteze şi, mai ales, tot partidul va acționa unitar în susţinerea unei poziţii.
Dacă, de exemplu, la a doua întrebare se răspunde pozitiv, atunci întreg Partidul îşi asumă responsabilitatea de a face faţă oricărei Crize provocate de continuarea Procesului în cazul Legii Graţierii.

(...) De ici-colea, auzisem doar că va fi o ședință a CExN. Om serios în meseria numită Istoric al clipei, ca şi în meseria de Istoric în general, am vrut să văd dacă e o şedinţă lunară obișnuită sau una extraordinară, convocată de urgență.
Dacă e şedinţă convocată, înseamnă că PSD se confruntă cu o serie de probleme ale căror limpezire nu mai suferă amînare.
O şedinţă extraordinară dă Ordinii de zi un caracter de document de excepţie

(...) Din cîte se vede, Liviu Dragnea ne-a spus ce-a zis el colegilor.
El însă nu e CExN.
Normal ne întrebăm:
Dar colegii ce-au zis?
Mai e sau nu oportună Legea Graţierii?
Au decis membrii CExN „să ne gîndim serios dacă aceasta mai este oportună”?
Dacă da, ce se înţelege prin ne?
Membrii CExN?
Toţi membrii PSD?
Membrii Guvernului?
Membrii familiei lui Liviu Dragnea?
Am pornit la drum cu gîndul că voi afla răspunsul la cîteva întrebări şi în loc de cîteva răspunsuri, m-am pomenit şi cu mai multe întrebări.
Cea mai importantă e aceasta.
În timp ce ne gîndim serios, Legea Graţierii îşi continuă drumul în Parlament?", notează Cristoiu în "Gândul de vineri".

Citește și: PSD-ALDE devansează votul final pe Statutul magistraților. Iordache sfidează manifestanții: Noi nu ținem ședințele în funcție de cum se organizează PROTESTATARII!Investigarea magistraților a fost votată în Comisia Iordache / Statutul magistraților ar putea fi votat în plen luni seară”În 2018 PSD se pregăteşte să plece de la guvernare. Aduce economia într-o stare precară şi vrea să câştige alegerile din opoziţie” Florin Cîţu face analiza bugetului pe anul viitor

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   PSD,   legea gratierii
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică