Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Cristoiu: Prin Proiectul Grațierii, PSD s-a legat la cap fără să-l doară. De ce nu renunță cu totul la Proiect?

Ion Cristoiu: Prin Proiectul Grațierii, PSD s-a legat la cap fără să-l doară. De ce nu renunță cu totul la Proiect?

Un articol de: |

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de luni", de pe blogul său, despre amendamentul la Legea Grațierii aprobat miercuri de senatorii juriști, ce ulterior a fost respins joi în Comisia Juridică a Senatului.

Cristoiu notează că deși este de părere că oamenii care au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva legii grațierii sunt manipulați, jurnalistul afirmă în același timp că gestul lor este unul sincer.

Citește și: Măsură fără precedent: Consiliul Europei s-a autosesizat în cazul modificărilor aduse de PSD-ALDE la Legile Justiției. ”Schimbările ar putea afecta lupta împotriva corupţiei și independența sistemului judiciar”Au slăbit 180 kg în 2 ani, fără a apela la operații. Ea avea 220 kg și el, 127. Doamne, cum arată ACUM :oIonuț Gologan a părăsit 'Închisoarea Iadului'. Anunțul avocatului Ieri își ÎNJURA colega ca la ușa cortului, azi se CĂIEȘTE: PSD-istul Șerban Nicolae vrea să arate că e un bun creștin (FOTO)

"Împotriva Legii graţierii o parte dintre cetăţeni au ieşit în stradă.
Deşi cred că aceşti cetăţeni, zişi şi TeFeLişti, sunt manipulaţi, eu sunt gata să afirm că sunt sinceri.
Nu vor o Lege a Graţierii, deoarece sunt convinși că ea are drept țel ascuns scoaterea corupților din pușcării. E așa? N-are importanță. Important e faptul că o parte a alegătorilor nu se vor liniști decît cînd Legea Grațierii va fi adoptată fără a conține vreo șmecherie menită a-i salva pe corupți. Indiferent de motiv, e limpede că, urmare a Protestelor, OUG a picat", notează Cristoiu.

Jurnalistul notează că de fapt actualul Guvern se folosește de invocarea situației celor 15.000 de persoane din pușcării ce ar putea beneficia de respectivul proiect, pentru a salva politicienii corupți de răspundere penală.

"Evident, cei cărora Guvernul, PSD spun că li se adresează prin Graţiere nici măcar nu tresar văzînd că Graţierea întîrzie.
Să ne punem atunci întrebarea:
Cui dracu se adresează Guvernul şi PSD cu bătălia pentru Legea Grațierii?
Cum cui?
Celor care nu-şi permit să se dezvăluie drept cei care fac presiuni (pe șest) asupra Guvernului şi a PSD să se dea Legea Grațierii:
Corupţii din PSD şi din toate partidele.
Acest dedesubt l-au dibuit cei care fie în stradă, fie pe reţelele sociale, fie în presă cer ca Proiectul Legii Graţierii să fie retras de îndată.
E singura garanţie că Legea Grațierii nu ascunde o şmecherie în favoarea corupţilor sau că în ultimul moment, peste noapte, sau peste zi, vor fi vizaţi de lege şi corupţii.
Dacă PSD n-ar avea nici un gînd ascuns cu Legea Grațierii, ar da dracului preocuparea pentru Graţiere", mai notează jurnalistul.

Citește și: Comisia Iordache a adoptat primele modificări la Legea privind organizarea CSM, ultima dintre cele trei legi ale JustiţieiPSD-ALDE devansează votul final pe Statutul magistraților. Iordache sfidează manifestanții: Noi nu ținem ședințele în funcție de cum se organizează PROTESTATARII!Investigarea magistraților a fost votată în Comisia Iordache / Statutul magistraților ar putea fi votat în plen luni seară

Ion Cristoiu mai este de părere că actualul Guvern prin proiectul grațierii a creat o vulnerabilitate pentru coaliția PSD-ALDE, în loc să aducă un spor de capital politic.

"Dacă PSD n-ar avea nici un gînd ascuns cu Legea Grațierii, ar da dracului preocuparea pentru Graţiere.
Ar retrage Proiectul care, iată, nu numai că nu le aduce un spor de capital politic, dar mai mult le-a creat o vulnerabilitate.
Indiferent de conținutul Proiectului trimis în plen, pînă cînd Legea nu va fi adoptată prin excluderea oricărei posibilități de a-i favoriza pe corupți, Coaliția PSD-ALDE va fi supusă permanent scandalului din stradă și din presă.
Dar chiar și atunci s-ar protesta, pentru că s-a găsi în orice moment diversioniștii care să demonstreze că vor ieși din pușcării și corupții.
Nu acum, dar vor ieși.
După părerea mea, Legea Grațierii e o vulnerabilitate pe care Statul Paralel, Deep State, a descoperit-o la Guvernarea PSD-ALDE și pe care o va specula din plin în bătălia împotriva unei majorități care nu convine din start sergenților majori mesianici.
PSD s-a legat la cap fără să-l doară.
Orice partid de la Putere s-ar întreba Care-i afacerea? Şi constatînd că e o afacere proastă, ar renunţa la Proiectul Graţierii.
Mai ales că în ciuda tuturor asigurărilor date de liderii PSD, suspiciunea că PSD are un gînd ascuns va fi în continuarea exploată eficient de adversarii din politică, din presă și mai ales din Statul Paralel, ai actualei Puteri.
Cea mai bună dovadă că n-are nici un gînd ascuns ar fi renunţarea la Legea Grațierii.
Dacă PSD n-o face înseamnă că într-adevăr, cum suspectează TeFeL-iștii, Legea Grațierii e impusă Guvernului, PSD, de corupții din partid și nu numai", încheie jurnalistul "Gândul de luni" de pe blogul său.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Proiectul gratierii,   PSD
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică