Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Iliescu: Crin Antonescu habar n-are de industrie, de tehnologie. Parlamentul să se consulte cu cei avizați

Ion Iliescu: Crin Antonescu habar n-are de industrie, de tehnologie. Parlamentul să se consulte cu cei avizați

Un articol de: |
Foto: ziuanews.ro Politică

Fostul președinte Ion Iliescu spune că Antonescu habar nu are de industrie sau de tehnologie, în general.

Motiv pentru care cere ca legislativul să declanșeze o dezbatere solidă cu „oameni care știu carte”, pentru a lămuri toate implicațiile investiției de la Roșia Montană.

“Crin Antonescu este istoric. Habar n-are de industrie în general, habar n-are de tehnologie. Şi are dreptate omul, nu se poate el să se pronunţe într-o chestiune în care e nevoie de cunoştinţe. De aceea spun, cea mai înţeleaptă decizie a Parlamentului privind această temă e să apeleze la specialiştii existenţi în această ţară, să se consulte cu Academia, ca să se pronunţe în cunoştiinţă de cauză”, a declarat Iliescu, pentru Digi24.

Ion Iliescu este de părere că nu liderul PNL s-a grăbit când a vorbit despre Roșia Montană și s-a pronunțat „în necunoștință de cauză”, fiind „un jurist, un istoric care se pronunță în probleme tehnologice”.

„În primul rând există experiența internațională, nu suntem singurii care ne ocupăm cu așa ceva – iar exploatarea aurului la noi are o experință istorică, de peste două mii de ani – dar cu tehnologii care au evoluat. Alții sunt mai avansați din acest punct de vedere, inclusiv cu folosirea cianurilor și lumea se sperie de acest lucru, cianura, dar ea se folosește în tehnologie. Numai că trebuie luate măsurile adecvate, altminteri nu se mai dezvolta industria în lume”, adaugă Ion Ilescu.

Citeşte mai multe despre:   Iliescu,   Antonescu,   istoric,   tehnologie,   Rosia Montana
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică