Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Iliescu: Curtea Constituțională trebuie să valideze referendumul, chiar dacă iese cu un procent, două mai puțin

Ion Iliescu: Curtea Constituțională trebuie să valideze referendumul, chiar dacă iese cu un procent, două mai puțin

Un articol de: |
Declarație uluitoare a președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. El susține că în acest moment Curtea Constituțională ar trebui să valideze referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu “chiar dacă iese un total de aproape 50%, cu un procent-două mai puțin.Iliescu a declarat la RFI că “în realitate, cei nouă milioane de votanți nu reprezintă 50%, ci circa 60% din cetățenii cu drept de vot.”

Toate aceste argumente trebuie luate ]n considerare de Curtea Constituțională, în fața unei realități, pentru a valida votul românilor la referendum. Chiar dacă iese un total de aproape 50%, cu un procent-două mai puțin, el de fapt reflectă o altă realitate, o altă majoritate reală", a mai spus fostul președinte.

Reamintim că referendumul pentru suspendarea președintelui a fost câștigat de Traian Băsescu, peste 50% din români refuzând să legitimize prin prezența la vot acest scrutin. Curtea Constituțională a decis că referendumul e valid doar dacă la vot se prezintă peste jumătate din cei aflați pe listele electorale.

Citeşte mai multe despre:   ion iliescu,   referendum suspendare,   Traian Basescu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică