Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ion Iliescu, pe blogul personal: Invalidarea referendumului pe baza a câteva procente lipsă contravine Constituției

Ion Iliescu, pe blogul personal: Invalidarea referendumului pe baza a câteva procente lipsă contravine Constituției

Un articol de: |

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a scris, miercuri, pe blogul personal, că decizia CCR privind validitatea referendumului pe baza jocului a câtorva procente contravine Constituţiei.

"Şi totuşi , în condiţiile boicotului susţinătorilor domnului Băsescu ( în special al PD-L) - 8.455.336 de români au participat la vot şi o majoritate zdrobitoare s-a pronunţat pentru demiterea preşedintelui Băsescu. A nesocoti această realitate şi a condiţiona validarea referendumului de jocul câtorva procente , generat de interese meschine ale celor care vor să ignore voinţa celor aproape 9 milioane de votanţi, a fi nedrept şi contrar spiritului democraţiei şi al Constituţiei", susține Iliescu.

Fostul preşedinte admite că ideea stabilirii unui prag de validare a referendumului privind prezenţa obligatorie a 50% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale este corectă "în sine", având la bază asigurarea unei prezenţe indiscutabile a cetăţenilor la vot, dar subliniază că decizia boicotării, luată de Traian Băsescu şi susţinătorii săi, este "nedemnă", "nedemocratică", şi o "expresie a laşităţii şi a neîncrederii în opţiunea cetăţenilor".

Citeşte mai multe despre:   ion iliescu,   CCR,   blog,   decizie,   referendum,   stiri referendum
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică