"Jocurile" din interiorul PSD: Ședință pentru stabilirea soartei lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în Guvern (VIDEO)

"Jocurile" din interiorul PSD: Ședință pentru stabilirea soartei lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în Guvern (VIDEO)
Foto: Inquam Photos

Scandalul privind dosarul Belina ia amploare! Potrivit unor surse, PSD le-ar obliga pe Sevil Shhaideh şi pe Rovana Plumb să rămână în guvern ca să-l salveze pe Liviu Dragnea. Ministrul Fondurilor Europene ar vrea insa să demisioneze, potrivit acelorași surse. Conducerea PSD se va reuni în aceasta dimineaţă pentru a stabili strategia politică, după ce vicepremierul Shhaideh a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA în dosarul privind trecerea lacului Belina în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman. Liviu Dragnea se ține tare pe poziţii: a anunţat că va vota împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale a ministrului Rovana Plumb.

De teamă să nu piardă partidul în favoarea lui Mihai Tudose, liderul PSD Liviu Dragnea va propune ca Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb să rămână în continuare în Guvern, în ciuda prejudiciilor de imagine, au declarat surse din PSD pentru jurnaliştii de la Adevarul.

Shhaideh, unul dintre puţinii oameni în care Liviu Dragnea are încredere, este un ministru-cheie în Guvern: din pixul său pleacă banii dinspre Ministerul Dezvoltării către baronii locali ai PSD, care, la rândul lor, îi asigură lui Liviu Dragnea liniştea în partid. Aceleaşi surse susţin că Liviu Dragnea se teme că, în cazul în care o retrage pe Shhaideh din Guvern, premierul Mihai Tudose va insista să-şi impună el un om la conducerea Ministerului Dezvoltării, tocmai pentru a încerca să controleze partidul.

Între timp, procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor, condusă de Liviu Dragnea, să-i ridice imunitatea Rovanei Plumb, deputat şi ministru pentru Fonduri Europene, cercetată şi ea în dosarul „Belina".Însă, nici nu se pune problema ca Rovana Plumb să rămână fără imunitate.

"Eu le-am spus colegilor să voteze așa cum simt ei. Să reziste la orice presiune. Eu voi vota împotrivă ridicarii pentru că după părerea mea, am spus mai devreme, pentru că după părerea mea este o ficţiune şi este un atac serios la Guvern. Sunt doi miniştri importanţi pentru această ţară. Sigur că nu-i interesează pe cei care au început această acţiune.

Peste o săptămână ce face? Mai ia doi, nu? După aia încă doi şi încă doi şi ne trezim că DNA face Guvernul. Eu voi vota împotrivă, o spun de acum, să ţipe toţi, şi ambasadele să ţipe. Am dreptul ăsta constituţional să votez aşa cum cred eu şi îl voi exercita", a afirmat Liviu Dragnea într-o emisiune televizată.

De altfel, potrivit unor surse politice, Plumb a vrut să-şi dea demisia, dar Liviu Dragnea ar fi convins-o să renunţe la această idee, urmând ca majoritatea să să asigure că nu-i va fi ridicată imunitatea.

"Jocurile" din interiorul PSD: Ședință pentru stabilirea soartei lui Sevil Shhaideh și Rovana Plumb în Guvern

#DIRECT_ONE_tv7otc#

Urmăriți B1TV.ro și pe