Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude

Kelemen Hunor: E dificil să vorbim de relaţii de încredere cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude

Un articol de: |

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, vineri seară, la Târgu Mureş, că e dificil să se vorbească de relaţii de încredere între majoritate şi minoritate, cât timp sintagma de "stat naţional" din articolul 1 al Constituţiei exclude minoritatea maghiară.

"România, în sens etnic, nu poate fi stat naţional. E dificil să vorbim de relaţii de încredere între societatea majoritară şi minoritatea maghiară, cât timp articolul 1 din Constituţie ne exclude", a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El a adăugat că, de fapt, minorităţile, printre care şi cea maghiară, ar trebui să fie recunoscute ca elemente constitutive ale ţării, pentru că "realitatea este că în România trăiesc mai multe minorităţi".

El a adăugat că acest "capital de încredere" este foarte important şi că, într-o Românie puternică, trebuie rezolvată, pe termen mediu şi lung, şi această situaţie a minoritarilor.

 

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor,   articolul 1 din Constituţie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică