Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Kelemen Hunor: UDMR se va abține de la votul privind revocarea din funcție a Avocatului Poporului

Kelemen Hunor: UDMR se va abține de la votul privind revocarea din funcție a Avocatului Poporului

Un articol de: |
Foto: stiridecluj.ro Politică

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formațiunea se va abține de la votul privind revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, pentru că nu există o fundamentare a solicitării.

„Ne vom abține, nu vom vota. Motivarea este că nu există o fundamentare a solicitării, pentru că omul nu a făcut altceva decât și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu. În cadrul acestor atribuții a atacat la Curtea Constituțională câteva ordonanțe de urgență și câteva legi sau acte normative, dar nu poți să reproșezi că omul își respectă angajamentul pentru care s-a dus în instituția respectivă,”
a declarat Kelemen, potrivt Mediafax.

El consideră că motivarea care a fost prezentată în plenul Parlamentului nu este suficientă, de aceea reprezentanții UDMR din Parlament se vor abține de la vot.

Comisiile juridice reunite din Parlament au aprobat marți revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu, la propunerea USL, pe motiv că „și-a depășit atribuțiile constituționale.”

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică