Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, după CSAT: Pe ordinea de zi a ședinței au fost 4 mari teme - Strategia de Apărare a Țării, situația din Orientul Mijlociu, prezența României în NATO și problema refugiaților (VIDEO)

Klaus Iohannis, după CSAT: Pe ordinea de zi a ședinței au fost 4 mari teme - Strategia de Apărare a Țării, situația din Orientul Mijlociu, prezența României în NATO și problema refugiaților (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: B1 TV Politică

Președintele Klaus Iohannis a vorbit joi, după ședința CSAT, despre subiectele discutate în ședință și anume: strategia de apărare a țării, situația din Orientul Mijlociu, prezența României în NATO și despre problema refugiaților.

"Pe ordinea de zi a ședintei CSAT au fost multe puncte de abordare, dar ele s-au axat pe 4 mari teme.

Prima temă este modul în care se implementează strategia națională de apărare a țării. În acest sens au fost aprobate o serie de documente, printre care Cartea Alba a apărării, Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică.

Cea de-a doua temă a fost Orientul Mijlociu, situația complicată din Orient. Mai multe materiale au fost prezentate în acest sens, pentru a permite o informare corectă a membrilor CSAT.

Pe ordinea de zi au fost și materiale legate de prezența României în cadru NATO și  aici toată lumea a fost de acord să particpăm așa cum se cuvine la forțele de intervenție NATO, respectiv la diferite acțiuni care se fac în acest context. Iar un punct puțin mai aparte s-a refert la participarea României la forțele de menținere a păcii realizate sub egida ONU. Va trebui să avem o contribuție mai mare decât avem acum.

În final, cea mai așteptată tematică a fost cea a migrației. Am avut informări foarte bune în acest sens, s-a discutat modul în care România se va prezenta la Consiliul JAI extraordinar de săptămâna viiotare și s-a explicat membrilor CSAT poziția României"
, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis, despre ședința CSAT - Am discutat 4 mari teme


Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   CSAT,   teme,   refugiati,   NATO,   apararea tarii,   strategie,   onu
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică