Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, după întrevederea cu Jean Claude Juncker: După un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană putem spune, fără tăgadă, că bilanțul este unul pozitiv (VIDEO)

Klaus Iohannis, după întrevederea cu Jean Claude Juncker: După un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană putem spune, fără tăgadă, că bilanțul este unul pozitiv (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Președintele Klaus Iohannis l-a primit joi la Palatul Cotroceni pe șeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Cei doi ai avut o întâlnire tête-à-tête, după care au susținut o declarație de presă. 

Cu această ocazie, șeful statului a vorbit despre necesitatea ca Uniunea Europeană să rămână unită în fața provocărilor pe care le întâmpină și a subliniat că proiectul european va continua atâta vreme cât toate statele membre vor rămâne fidele valorilor pe care a fost clădit blocul comunitar. 

Klaus Iohannis, după întrevederea cu Jean Claude Juncker: După un deceniu de la aderarea la Uniunea Europeană putem spune, fără tăgadă, că bilanțul este unul pozitiv

Citește și: INCOMPARABIL! Ea a fost PRIMA FEMEIE MINISTRU din istoria României: Avea studii în America și a revoluționat medicina! Vasilica...Cine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmVIORICA DĂNCILĂ, atacată DUR de un fost PSD-ist: “SOROS a pus iar premier în România”

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

”Dincolo de bucuria festivă, orice moment aniversar este totodată și un prilej de reflecție. Avem ocazia să ne gândim la ceea ce înseamnă Uniunea Europeană pentru noi, dar și la ce reprezintă România pentru marea familie europeană.

Citește și: MINISTRU, convocat DE URGENȚĂ la Bruxelles. România riscă…Băsescu, atac la Iohannis după desemnarea Vasilicăi: Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis că Daddy urma să anunţe suspendarea?Doliu în PNL! A murit un membru de marcă al partidului

Ca orice mare proiect, Uniunea Europeană s-a confruntat de-a lungul timpului cu numeroase provocări, pe care le-a depășit cu succes.

Dar parcă niciodată Uniunea nu a traversat o perioadă mai complicată ca acum, când trebuie să facă față simultan unor crize profunde.(...)  Tocmai de aceea, cred că cel mai bun răspuns la aceste provocări este o Europă mai unită și solidară în soluții și în abordări. Lecțiile trecutului ne-au demonstrat că Uniunea a ieșit întărită din situațiile de criză prin soluții comune, eficiente și durabile.

Sunt convins că proiectul european va continua să se dezvolte dacă vom rămâne cu toții fideli valorilor pe care este clădit întregul edificiu al Uniunii Europene: democrația, libertatea, diversitatea și toleranța.

Citește și: Din surprizele noului Guvern: Rovana Plumb revine ca vicepremier!Tudor Chirilă: Dragnea și PSD au reușit performanța de a reduce la zero semnificația și conținutul funcției de prim-ministru în RomâniaPrimarul din Giurgiu declară RĂZBOI șpăgii. Ce i-a SFĂTUIT pe locuitori

De altfel, momentul aniversării a 60 de ani de la nașterea Uniunii Europene a dat ocazia statelor membre să își reafirme, la Summitul de la Roma din luna martie, atașamentul față de principiile care au stat la baza fondării Uniunii.

Esența Declarației de la Roma este că numai lucrând împreună și pe baza unor obiective comune, statele membre vor putea duce mai departe proiectul european”, a spus Klaus Iohannis

Șeful statului a mai precizat că la zece ani de la aderarea României la UE, bilanțul este unul pozitiv, beneficiile de care s-a bucurat țara noastră în această perioadă fiind mult mai multe decât costurile. 

Citește și: CUTREMUR PE SCENA POLITICĂ din România! „Constat LIPSA de demnitate a colegilor ADULATORI ai lui Dragnea! ÎMI ASUM CE ZIC! #rezist"Câte un STEAG SECUIESC pentru fiecare familie! CADOUL UDMR pentru locuitorii din Miercurea CiucCu cine a avut DRAGNEA o ÎNTÂLNIRE foarte INTERESANTĂ! După SCANDALUL din POLITICĂ, ȘEFUL PSD ...

”La 10 ani de la aderare, mă bucură faptul că România își păstrează viziunea sa profund pro-europeană.

Am spus în nenumărate rânduri, și repet, că obiectivele noastre privind viitorul Uniunii Europene sunt clare: consolidarea pe mai departe a proiectului european și susținerea, ca singură alternativă viabilă, a unei construcții puternice, bazate pe unitate și pe respectul pentru valorile sale fundamentale.

După un deceniu în Uniunea Europeană putem spune, fără tăgadă, că bilanțul este unul pozitiv, iar progresele înregistrate de România în tot acest timp sunt mai mult decât evidente. În mod cert, aderarea a avut costurile sale, dar acestea au fost cu mult depășite de beneficiile aduse.

Citește și: PRIMA REACȚIE a celebrului PSD-ist SCĂPAT de ÎNCHISOARE: 'Vă mulţumesc că aţi crezut în mine...Dumnezeu să ne ajute!'”Am fost PREMIANT!” Daea și agricultura - Soluțiile sunt admirabile, dar lipsesc cu desăvârșire (VIDEO)Olguța le PLÂNGE DE MILĂ PSD-iștilor: Abuzurile DNA...Câte să mai tolerăm?

Tocmai datorită acestei reale afinități a societății românești față de valorile și cultura europeană, țara noastră și-a putut contura un profil solid în interiorul Uniunii și și-a demonstrat, de fiecare dată când a fost necesar, angajamentul și loialitatea în susținerea unității, coeziunii și solidarității europene.

Pe parcursul celor zece ani de apartenență, România și-a definit tot mai puternic rolul său în procesul de luare a deciziilor la nivel european, mai cu seamă în privința eforturilor Uniunii de a răspunde așteptărilor cetățenilor săi.

Pentru că, doamnelor și domnilor, oamenii sunt cei care se află în centrul construcției europene. Aceasta este partea cea mai importantă a proiectului european: modul în care, prin deciziile noastre, asigurăm un nivel de trai din ce în ce mai crescut și o viață prosperă și sigură pentru toți europenii.

Citește și: Încă un om al lui Tudose PLEACĂ ACASĂ! Marius Nica a DEMISIONAT din funcția de Ministrul delegat pentru Fonduri EuropeneNumiri BOMBĂ în COMPANIILE DE STAT: VEDETE TV, CASIERE şi BIBLIOTECARIMesajul unui BĂTRÂN, către POLITICIENI: “Hoţia din România, beţia din Rusia şi curvia din Franţa nu vor pieri niciodată”

Din acest punct de vedere, pentru România, efectele benefice ale apartenenței la Uniune sunt incontestabile.

Fără susținerea, din toate punctele de vedere, a familiei europene, acele progrese, pe care în prezent le considerăm poate, uneori, de la sine înțelese, s-ar fi produs mult mai lent sau poate nu s-ar fi produs deloc.

Consolidarea democrației și modernizarea instituțională, creșterea economică, intensificarea schimburilor comerciale și a investițiilor străine directe, stimularea antreprenoriatului, accesul la fonduri structurale și de coeziune ale Uniunii Europene sunt beneficii pe care nu trebuie să le uităm nici un moment.

Citește și: ”Vasilica a stârnit HOHOTE DE RÂS de la prima apariție, dar ea provine din CEL MAI DEZVOLTAT JUDEȚ al țării, în care câteva UNIVERSITĂȚI DE TOP SE BAT pentru întâietate pe plan mondial!”Boanchiș: Cum să fie semidoctă Vasilica? Ea e o ANALFABETĂ!„Livulică, nu sunt ortoped, dar, e clar că ai mâna nașpa.” Florin Călinescu îl ironizează acid pe liderul PSD

(...)

Într-o regiune marcată de provocări complexe, România are atuul de a fi o sursă de stabilitate. Tocmai de aceea, este important să ne consolidăm profilul de partener credibil și să rămânem ferm angajați în susținerea statului de drept, în apărarea libertăților fundamentale și în promovarea economiei de piață.

(...) 

Citește și: Pippidi: Ceea ce s-a spart era doar o bulă de săpun.  Nu era să rezolvăm noi cu corupția ieri și din cauza lui Iohannis nu am rezolvat (VIDEO)Nou premier stă bine de tot cu plagiatul mesajelor de pe Facebook (FOTO)Pippidi, despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept premier: Partea obscură a statului a primit o lovitură zdrobitoare (VIDEO)

Un obiectiv pe care guvernanții români ar trebui să și-l propună este și utilizarea cât mai eficientă a tuturor instrumentelor și mecanismelor europene care să accelereze dezvoltarea României”, a mai declarat Klaus Iohannis.
 

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Jean Claude Juncker,   Romania,   aderare UE
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică