Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul slovac, Miroslav Lajcak. Criza refugiaţilor și situația din Ucraina, printre temele de discuţie

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe vicepremierul slovac, Miroslav Lajcak. Criza refugiaţilor și situația din Ucraina, printre temele de discuţie

Un articol de: |
Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, care participă la ediția din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomației Române. Printre temele de discuție ale celor doi s-au regăsit criza refugiaților și situația din Ucraina.

“Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relației bilaterale și modalităților de consolidare a acesteia în cadrul Uniunii Europene, cât și în plan regional. De interes aparte a fost pregătirea Președinției slovace a Consiliului UE din 2016 și reuniunea statelor aliate din flancul estic de la București, din luna noiembrie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, cei doi au vorbit despre relația bilaterală și modalitățile de consolidare a acestora în cadrul Uniunii Europene.

“Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Din această perspectivă, deosebit de importantă va fi vizita Președintelui României în Republica Slovacă din luna noiembrie a acestui an”, se arată în același comunicat.

Un alt subiect de discuție îa vizat  provocările actuale din regiune în cadrul Uniunii Europene, precum migrația și situația din Ucraina, care necesită un efort comun din partea statelor europene.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică