Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis, mesaj în Parlament de Ziua Europei: Pentru România nu există altă opțiune decât aceea a dezvoltării în cadrul unei Uniuni Europene solidare și puternice (VIDEO)

Klaus Iohannis, mesaj în Parlament de Ziua Europei: Pentru România nu există altă opțiune decât aceea a dezvoltării în cadrul unei Uniuni Europene solidare și puternice (VIDEO)

Un articol de: |

Președintele Klaus Iohannis a susținut marți un discurs în fața plenului reunit al Parlamentului. Șeful statului a cerut să se adreseze aleșilor cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi cu ocazia Zilei Europei. 

Referindu-se la împlinirea a 140 de ani de la declararea independenței de stat, Klaus Iohannis a subliniat că un proiect de țară are nevoie de viziune din partea clasei politice, dar și de coeziune între aceasta și societate. 

Klaus Iohannis, mesaj în Parlament de Ziua Europei: Pentru România nu există altă opțiune decât aceea a dezvoltării în cadrul unei Uniuni Europene solidare și puternice

Citește și: Cine sunt de fapt parlamentarii PSD care acum s-au cocoțat pe moartea Regelui Mihai: În 1994, Eugen Nicolicea cere să fie declarat persona non-grata pe teritoriul României (FOTO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatFostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât... (VIDEO)

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

”9 Mai este o zi cu multiple valențe istorice și politice pentru România. Aniversăm astăzi 140 de ani de la declararea Independenței de Stat și celebrăm, în același timp, Ziua Europei. Astfel de momente sunt un prilej nu doar pentru a rememora evenimente, ci, mai ales, pentru a stărui mai mult asupra semnificațiilor lor.

Citește și: Când NU DISTRUGE Justiția, IORDACHE discută ”rețete culinare” cu Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională. Ce STABILEAU cei doi (FOTO)Blandiana: E o neruşinare fără limită în Parlament! Transformă Justiţia într-o servitoare a politicii”Du-te și pupă-i în c*r pe USR-iștii lui Soros care vând țara!” - Stil și eleganță marca PSD (FOTO)

Am dorit să mă adresez astăzi Parlamentului pentru că aici este forul suprem de reprezentare și dezbatere, cel mai potrivit loc în care să vorbim despre responsabilitatea de a înțelege resorturile prin care, în perioade dificile din trecut, România a progresat și s-a modernizat. Din această perspectivă, faptele celor care au pregătit politic Independența României, precum și memoria celor care s-au sacrificat pentru ea ne fac cu atât mai conștienți de răspunderea și datoria care, peste secole, ne revin nouă.

Obținerea Independenței probează viziunea patriotică a Principelui Carol și determinarea politică a Guvernului condus de Ion C. Brătianu. Ea a fost expresia consensului politic și a sprijinului popular, o dovadă a conlucrării dintre autoritățile statului și toate corpurile societății. (...) Însă Independența României a fost consolidată și printr-o modernizare constituțională, legislativă, instituțională și economică, pe parcursul câtorva decenii. În tot acest proces, responsabilitatea și angajamentul forțelor politice spre un progres de factură europeană au jucat un rol extrem de important.

Mesajul faptelor excepționale ale înaintașilor noștri este ca un proiect de țară, construit în jurul marilor valori naționale, are nevoie de clarviziunea clasei politice, dar și de coeziune dintre aceasta și societate.

Citește și: CGMB discută marți majorarea capitalului pentru societățile municipalitățiiBoierii de Vaslui. Cei mai bogați edili din cel mai sărac județ al României. Topul salariilor din administrația localăScandal uriaș în Camera Deputaților: Eugen Nicolicea și Robert Turcescu s-au făcut reciproc "papagal" și "dihor"

(...)

O democrație autentică nu poate fi funcțională fără un Parlament puternic. Iar o Românie modernă nu se poate dezvolta fără un cadru legislativ coerent. Așadar, misiunea dumneavoastră este una esențială pentru progresul țării, pentru că de îndeplinirea ei depind performanța și stabilitatea arhitecturii instituționale a statului.

România a avut la momentul declarării Independenței o clasă politică formată din oameni care au propus țării proiecte și ținte ambițioase, importante.

Citește și: Partidul lui Tăriceanu propune dezincriminarea infracțiunii pentru care chiar Tăriceanu a fost trimis în judecată Ministrul Muncii, măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru angajatoriPSD și ALDE calcă în picioare Justiția. Ce face Iohannis?

(...)

La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, marile demonstrații din luna februarie a acestui an au exprimat angajamentul unei noi generații de a reîncărca în conținut și semnificație noțiunile de libertate, stat de drept și democrație.

De-a lungul istoriei, românii au arătat în diverse feluri direcția și valorile la care vor să adere. Este rolul clasei politice să audă și să înțeleagă vocile lor, precum și să le fructifice printr-o relație de încredere între politicieni, instituții și cetățeni, demnă de statutul european al României”, a spus Iohannis în Parlament

Citește și: S-a aflat în urmă cu PUȚIN TIMP! Modificarea CODURILOR PENALE ... DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ lui Florin IordacheFostul consilier al lui Tudose, dezlănțuit împotriva PSD-ALDE: Măreața coaliție a făcut ca legea să fie mai favorabilă magistraților abuzivi și incompetenți. Halal!Amendamentele care OMOARĂ JUSTIȚIA: Suspecții de corupție nu mai pot fi arestați, probele sunt limitate, cenzura totală. Martorii și magistrații pot fi intimidați, iar condamnările mai greu de dat

Referind-se la aniversarea Zilei Europei, președintele a precizat că țara noastră nu are o altă opțiune decât aceea de a se dezvolta în continuare în cadrul unei Uniuni Europene puternice.

”Ca în fiecare an, la 9 Mai sărbătorim și Ziua Europei, ziua în care a luat naștere proiectul european în urmă cu 67 de ani. (...) De atunci și până acum, proiectul european a făcut pași extrem de importanți, continuând să se dezvolte și devenind un spațiu de pace, democrație, libertate, prosperitate și solidaritate între statele membre.

Pentru toate acestea, în numele României, mă bucur să salut în această zi specială victoria recentă a valorilor și angajamentului european în țara lui Robert Schuman.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat târziu în noapte ultima parte din pachetul de modificări la legile justițieiCristian Bușoi sesizează Bruxelles-ul după ce PSD și ALDE au pus pumnul în gură Opoziției: Voi informa despre modificările banditești și totalitare, care pun lacătul pe ParlamentSenator ALDE, pus sub urmărire penală sub control judiciar pentru mai multe fapte de corupție

Aniversăm anul acesta și un deceniu de la momentul istoric în care România a aderat la Uniunea Europeană. Sunt, așadar, 10 ani de când ne bucurăm de avantajele statutului de țară membră a Uniunii, 10 ani de când România a devenit parte a procesului decizional la nivel european. Beneficiile aderării la marea familie europeană sunt indiscutabile și sunt greu de contestat chiar și de cele mai eurosceptice voci.

(...)

Cu siguranță am fi putut face mai mult în toată această perioadă, de la reducerea decalajelor între regiuni până la absorbția efectivă a fondurilor europene și găsirea unor soluții sustenabile care să diminueze exodul resurselor umane.

Citește și: Florin Iordache s-a răzgândit: A convocat comisia și pentru joi deși anunțase că nu lucrează în zile de doliuMinistrul "Playboy" îl dojenește pe ambasadorul CanadeiScandal între Cosette Chichirău și Eugen Nicolicea. Deputatul PSD își plânge de milă

Dar nu Uniunea Europeană poartă vina pentru aceste neajunsuri, responsabilitatea este internă și rezidă, în principal, în capacitatea limitată a guvernelor noastre de a fructifica la maximum avantajele conferite de statutul de țară membră a Uniunii.

Indiscutabil, pentru România nu există altă opțiune decât aceea a dezvoltării sale în continuare în cadrul unei Uniuni Europene solidare și puternice.

(...)

Citește și: CCR face front comun cu PSD-ALDE: Comisia Iordache este constituționalăPSD și ALDE pun pumnul în gură adversarilor politici: Opoziția nu-și mai poate susține propunerile în Camera DeputațilorRoman (PNL), către majoritatea parlamentară: "Dacă vreți să ne puneți SCOTCH-UL PE GURĂ, nu ați reușit"

Mă bucur să constat că, la 10 ani de la momentul aderării noastre la Uniunea Europeană, românii au rămas profund atașați valorilor care definesc Uniunea și sunt determinați să ducă mai departe procesul de integrare europeană.

Avem de trecut însă peste unele bariere la nivel intern, care ne împiedică să ne manifestăm pe măsura capacității noastre naționale și ne constrâng în mod injust să ne auto-caracterizăm ca un stat de rangul doi în Uniunea Europeană. Trebuie să depășim această percepție și aceste prejudecăți. Nu suntem un stat de rangul doi în Uniunea Europeană!

(...)

Citește și: PSD-ALDE au pus pumnul în gură Opoziției. Coaliția a forțat modificarea Regulamentului, pentru a trece pe repede-înainte modificările la Legile Justiției”Onestul” fin al lui Tudose, pus prefect de Brăila, are o avere fabuloasă obținută din contracte cu statulDeputatul "mitralieră" o dă în judecată pe Cosette Chichirău pentru că s-a luat de greutatea lui

România susține în mod ferm aprofundarea integrării europene. Obiectivul României este acela de a fi alături de acele state membre care acționează în direcția consolidării Uniunii Europene. Cu cât vom fi mai aproape de acest nucleu de state, cu atât vom putea conta mai mult în procesul decizional european, cu atât vom avea mai multe șanse de dezvoltare.

În acest context, este în interesul nostru ca procesul de adâncire a integrării europene să continue. Aderarea României la Zona Euro, cât mai curând posibil, atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite, este un pas esențial, în opinia mea, pentru consolidarea rolului României la nivel european.

(...) 

Citește și: Colecția de căciuli din politica românească prezentată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir (VIDEO)Protestatarii i-au băgat în panică pe cei din PSD Sibiu: Au cerut intervenția instituțiilor de forță pentru a opri manifestațiaAutostrăzile, un capitol rușinos pentru România! NICI LA ANUL NU SUNT BANI: "În primele trei luni nu se lucrează" (VIDEO)

De asemenea, aderarea României la Spațiul Schengen va aduce plusvaloare nu numai pentru români, dar și pentru întregul spațiu de liberă circulație din Uniune.

(...)

Astăzi, mai mult decât oricând, cred că România trebuie să afirme, tare și răspicat, că locul său este în continuare în rândul democrațiilor europene consolidate, în care sunt respectate drepturile civice, iar legea este egală pentru toți”, a mai spus Klaus Iohannis
 

Citește și: "Nu l-aș vota niciodată pe Liviu Dragnea în nicio funcție publică". Un fost prefect de Teleorman șterge pe jos cu cel considerat "Dumnezeul" județului

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Parlament,   Ziua Europei,   proclamarea independentei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică