Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis: "Summit-ul de la Varșovia este esențial pentru consolidarea securității și apărării colective" (VIDEO)

Klaus Iohannis: "Summit-ul de la Varșovia este esențial pentru consolidarea securității și apărării colective" (VIDEO)

Un articol de:

Președintele Klaus Iohannis a fost vineri prezent la comandamentul NATO de la București și a făcut o declarație de presă despre Summit-ul NATO de la Varșovia și poziția României.

Șeful statului a afirmat că "Soluționarea dosarului ucrainian se derulează cu dificultate pe fondul implementării  parțiale și deficitare a acordurilor de la Minsk. De acceea, Summit-ul de la Varșovia este esențial pentru consolidarea securității și apărării colective după implementarea planului de acțiuni pentru creșterea capacității operaționale stabilit la summit-ul din 2014. "

Citește și: Scandal uriaș în Camera Deputaților: Eugen Nicolicea și Robert Turcescu s-au făcut reciproc "papagal" și "dihor"S-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăPartidul lui Tăriceanu propune dezincriminarea infracțiunii pentru care chiar Tăriceanu a fost trimis în judecată

"Poziția României la Summit-ul NATO din acest an de la Varșovia este în favoarea armonizării intereselor comune de securitate și apărare, în spiritul solidarității și coeziunii aliate, dar de o manieră echilibrată pe cele două flancuri, estic și sudic, și pe cele două dimenisuni nordică și sudică a flancului estic.  Ne dorim menținerea regiunii Mării Negre în procesele de reflecție și de luare a deciziilor actuale și viitoare ale alianței legate de continuarea adaptării NATO pe termen lung. Este important ca același echilibru să se reflecte și în demersurile de asistență pentru partenerii NATO din flancul estic, respectiv sudic al alianței. O astfel de poziție corespunde principiilor 28 pentru 28, respectiv abordarea de tip 360 de grade, susținute extins la nivel aliat și reflectat în procesul de adaptare pe termen lung al NATO" a completat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: "Summit-ul de la Varșovia este esențial pentru consolidarea securității și apărării colective"

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   NATO,   pozitia Romaniei,   politica externa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică