Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis va participa, duminică, la deschiderea Festivalului Internațional „George Enescu”

Klaus Iohannis va participa, duminică, la deschiderea Festivalului Internațional „George Enescu”

Un articol de: |
Foto: timpolis.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent, duminică seară, la deschiderea Festivalului Internaţional "George Enescu", potrivit unui anunț al Administraţiei Prezidenţială, citat de Mediafax.

De la ora 19:30, Iohannis va merge la Sala Palatului unde Orchestra Română de Tineret va deschide festivalul, dirijor fiind Kristjan Järvi, cu "Rapsodia Română Nr. 1", de George Enescu.

Li se alătură violnista Sarah Chang, pentru a interpreta "Concertul pentru Vioară", de Jean Sibelius, chiar în anul în care se sărbătoresc 150 de ani de la naşterea compozitorului finlandez.

Urmează "Carmina Burana", de Carl Orff, avându-l în distribuţie pe unul dintre cei mai bine cotaţi contratenori ai momentului, Max Emanuel Cenčić.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie şi va aduce în Capitală artişti şi formaţii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, găzduind 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică