Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică La Bruxelles, guvernul Grindeanu e văzut ca unul CORUPT: Europarlamentarul Cristian Preda e de părere că trebuie SCHIMBAT întregul guvern

La Bruxelles, guvernul Grindeanu e văzut ca unul CORUPT: Europarlamentarul Cristian Preda e de părere că trebuie SCHIMBAT întregul guvern

Un articol de: |

Guvernul de la București e privit ca unul corupt. Aceasta este concluzia politologului și europarlamentarului independent Cristian Preda, care, într-un interviu acordat RFI, spune că OUG 13 a fost o greșeală imensă, ce nu poate fi reparată doar prin promisiunile premierului Grindeanu și prin demisia ministrului Justiției, Florin Iordache. ”Schimbarea întregii garnituri este singura soluție” e de părere Cristian Preda.

Europarlamentarul mai susține că foarte mulți deputați socialiști și liberali din diverse partide europene nu sunt deloc solidari cu un asemenea "guvern corupt, care încearcă să șteargă delictele". La pol opus, societatea civilă a reuțit să-și atragă admirația și respectul Bruxelles-ului pentru modul în care a reacționat cu proteste pașnice și mesaje pro-democrație.

Citește și: Olguța le PLÂNGE DE MILĂ PSD-iștilor: Abuzurile DNA...Câte să mai tolerăm?Româncă de 16 ani, violată. I-au examinat zona intimă și au găsit un detaliu irealÎncă un om al lui Tudose PLEACĂ ACASĂ! Marius Nica a DEMISIONAT din funcția de Ministrul delegat pentru Fonduri Europene

”Faptul că sute de mii de oameni se strâng atâtea zile la rând și spun că vor o guvernare corectă, reguli clare, ca nimeni să nu fie deasupra legii, o Românie europeană, a impresionat pe toată lumea. Mulți au asemănat mișcările din ultimele zile cu ceea ce s-a întâmplat în România în decembrie 1989. Dincolo de disprețul față de o guvernare corupă este și admirația pentru cetățeni, care își doresc să trăiască într-o lume fără corupție, cu reguli clare, o lume deschisă, simpatică. În piață, dincolo de poziția politică, vedem o lume liberă. Sunt oameni liberi, foarte imaginativi, care știu să ia peste picior gafele puterii, care știu să spună răspicat ce țară își doresc. Acest lucru a trezit admirație.”, afirmă Cristian Preda.

În ceea ce privește demisia Ministrului Justiției, Florin Iordache, și retragerea anterioară a Ordonanței 13, Preda declară:

”Nu a făcut domnul Iordache enormitatea pe care o știm cu toții. Guvernul este solidar. Nu poți câștiga nici un gram de credibilitate dacă nu îți asumi în întregime greșeala.”

Citește și: Numiri BOMBĂ în COMPANIILE DE STAT: VEDETE TV, CASIERE şi BIBLIOTECARIMesajul unui BĂTRÂN, către POLITICIENI: “Hoţia din România, beţia din Rusia şi curvia din Franţa nu vor pieri niciodată””Vasilica a stârnit HOHOTE DE RÂS de la prima apariție, dar ea provine din CEL MAI DEZVOLTAT JUDEȚ al țării, în care câteva UNIVERSITĂȚI DE TOP SE BAT pentru întâietate pe plan mondial!”

Despre premierul Grindeanu, europarlamentarul și politologul Cristian Preda mai susține că  ”este oricum un necunoscut care pare picat din lună”.

În ceea ce privește guvernul, Preda este deosebit de tranșant:

”Personal cred că este nevoie de o altă garnitură. Nimeni nu cere schimbarea majorității. Nimeni nu au spus acest lucru, nici în stradă, nici în Parlament, nici Președintele, nici partidele de opoziție. Niciunul dintre ele nu a spus că vrea să vină la putere. Înainte de toate, toată lumea așteaptă un guvern capabil. Dacă nu e capabil, nu este credibil. ”

 

Citește și: Boanchiș: Cum să fie semidoctă Vasilica? Ea e o ANALFABETĂ!„Livulică, nu sunt ortoped, dar, e clar că ai mâna nașpa.” Florin Călinescu îl ironizează acid pe liderul PSD Pippidi: Ceea ce s-a spart era doar o bulă de săpun.  Nu era să rezolvăm noi cu corupția ieri și din cauza lui Iohannis nu am rezolvat (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Bruxelles,   europarlamentar,   Cristian Preda,   interviu RFI
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică