Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică "Legea defăimării este un pumn în gură pentru apărarea celor protejați". Traian Băsescu, despre legea lui Liviu Dragnea, care încearcă să pună botniță internetului și jurnaliștilor (VIDEO)

"Legea defăimării este un pumn în gură pentru apărarea celor protejați". Traian Băsescu, despre legea lui Liviu Dragnea, care încearcă să pună botniță internetului și jurnaliștilor (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: radioiasi.ro Politică

Printr-o intervențe telefonică de la Știrile B1, din seara de marți de la postul de televiziune B1 TV, fostul șef al statului, Traian Băsescu și-a exprimat părerea despre Legea Defăimării, iniţiată de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, și adoptată de Comisia Juridică şi de cea pentru Drepturile Omului.

Fostul șef al statului, Traian Băsescu a început declarațiile sale cu acuzații asupra grupului de tip mafiot de la Trangaz, acolo unde, potrivit spuselor sale, "directorul general și cel adjunct, înafară de venituri foarte mari, au facut o grupare consistentă, trimițând oamenii în concediu în Mexic sau în Maldive".

"Parlamentarii penali sunt o grupare. Dar discutam zilele aceastea de gruparea de stil mafiot de la Transgaz. Acolo, directorul general și cel adjunct, înafară de venituri foarte mari, au făcut o grupare consistentă, trimițând oamenii în concediu în Mexic sau în Maldive. Iar cetățenii plătesc transportul pe conductă al gazului. Ei sunt o grupare despre care dacă aș da niște detalii, ar sări emisiunea în aer. Dar nu e momentul să sărim acum. Deci sunt o categorie protejată"


Traian Băsescu, despre legea defăimării


"Ne supără motocicleta pusă în fața unui procuror general, pentru care nu am mare respect ca meseriaș, pentru ca a îngropat dosarul revoluției, însă gruparea de la Transgaz, este o grupare protejată, deși s-au făcut sesizări multe la DNA. De ce nu este atinsă, o să spun în altă emisiune."

Întrebat dacă ar fi președintele României, ce ar face, Traian Băsescu a transmis că ar întoarce legea demnității umane și că această lege dorește trimiterea României în rândul statelor fără o democrație reală, precum India, Federația Rusă sau China.

"Categoric, trebuie trimisă la Curtea Contituțională, întoarsă în parlament, cu observațiile președintelui. Aș întoarce această lege cu o singură idee:  UITAȚI-O. Pentru că așa, România, de când va fi promulgată această lege, va semăna cu China, cu India, cu Federația Rusă, cu zone care nu au nicio democrație. Și asta vă spune un om care, online este atacat în media prin preluarea emisiunilor, spre exemplu ale Antenei 3. Eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori asta este forța unei națiuni- când defăimătorii nu mai au succes. Noi ne privăm prin această lege de dreptul de a lăsa românii să se maturizeze. Să nu mai pice în capcanele gratuitării. Să facă deosebirea între defăimare și anchete jurnalistice, care uneori pot merge apropiate de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte.

Aceasta lege ne duce în aceeași linie cu China, India sau cu Federația Rusă, și chiar cu țările de dictatură din Africa"

Fostul președinte al României a mai spus că ținta acestei legi este un "pumn în gură pentru apărarea celor protejați".

"Ținta nu este apărarea onoarei lui Băsescu de defăimarile de la Antena 3, care sunt preluate de online. Este PUMN ÎN GURĂ PENTRU APĂRAREA CELOR PROTEJAȚI. Vă dați seama cum ar țipa domnul Oprea că este defăimat pentru doctorate. Vă dați seama cum ar țipa domnul Curaj că este în Academia de Științe ale Securității Naționale, alături de mulți alți academicieni peste noapte. Ei nu trebuiesc defăimati. Ținta este precisă- pumn în gură. Pentru ca ei vor spune- "da, eu sunt doctor"- au patalamaua la mana, "până când o instanță va spune că am plagiat, nu ai dreptul să mă faci pe mine, Oprea, Curaj sau alți doctori sau doctoranzi". Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice. Vor să ne aducă la stadiul de China, Federația Rusă sau altele"

Citește și: Fostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât... (VIDEO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…''Îmi iubesc soțul dar are tot felul de fantezii, iar eu nu sunt genul ala de fata. Ultima data m-a ingramadit când...'Când NU DISTRUGE Justiția, IORDACHE discută ”rețete culinare” cu Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională. Ce STABILEAU cei doi (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   legea defaimarii,   pumn,   Traian Băsescu,   Oprea,   liviu dragneaî
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică