Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Lia Olguța Vasilescu schimbă PLAFONUL plafonării între 5.000 și 10.000 de lei

Lia Olguța Vasilescu schimbă PLAFONUL plafonării între 5.000 și 10.000 de lei

Un articol de: |

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat joi, la începutul ședinței de guvern, că urmează să propună o variantă de plafonare a indemnizațiilor pe care le primesc mamele pentru copiii nou-născuți, "undeva între 5.000 și 10.000 lei", anunță HotNews.

Ministrul a argumentat că în mai multe țări din Uniunea Europeană nu se plătesc deloc aceste indemnizații, cum este cazul Marii Britanii, Olandei, Luxemburgului sau Greciei, iar în altele, media este de 500 de euro, cel mai mare ajutor de acest tip fiind acordat în Germania - 1.800 euro.

"România este în situația în care se plătesc 35.000 euro pe lună pentru o singură persoană", după ce anul trecut a fost eliminat plafonul de 3.400 de lei, a continuat Lia Olguța Vasilescu, care a arătat că în primele luni ale anului s-a plătit "cât pentru întreg anul trecut".

Aceasta a respins și invocarea principiului contributivitatii sau al solidaritatii, în condițiile în care o persoană contribuie cu doar 0,85% din salariu pentru concedii și indemnizații.

"Suntem în analiză să reintroducem plafonul undeva între 5.000 și 10.000 lei", a spus Lia Olguța Vasilescu, explicând că "introducerea unui plafon peste 8.000 lei nu afectează mai mult de 3% dintre cei ce primesc indemnizațiile".
 

Citește și: INCOMPARABIL! Ea a fost PRIMA FEMEIE MINISTRU din istoria României: Avea studii în America și a revoluționat medicina! Vasilica...Cine este cel mai dotat român. E celebru și a șocat cu mărimea bărbăției: 30 cmVIORICA DĂNCILĂ, atacată DUR de un fost PSD-ist: “SOROS a pus iar premier în România”

Citeşte mai multe despre:   plafon indemnizatii mame,   ministrul muncii,   Guvern,   social
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică