Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Liviu Pop, ultima zi de mandat la Ministerul Educației: „Dacă Funeriu are propuneri, ușa mea este deschisă pentru el”

Liviu Pop, ultima zi de mandat la Ministerul Educației: „Dacă Funeriu are propuneri, ușa mea este deschisă pentru el”

Un articol de: |

Mandatul de interminat la Ministerul Educaţiei este la sfârşit pentru Liviu Pop. După numeroase neînţelegeri cu privire la evaluarea naţională, Liviu Pop susţine că are planuri clare atât pe termen scurt cât şi pe termen lung la Educaţie. În ceea ce priveşte relaţia cu Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei , Liviu Pop susţine că nu este în război cu acesta, ba chiar este dispus să accepte sfaturi de la acesta.

După o săptămână care se pare că a început cu stângul la evaluarea naţională, Liviu Pop este încrezător că la examenul de la Bacalaureat care continuă cu prima probă scrisă  lucurile vor sta bine şi că se va desfăşura fără incidente.

„Lucrurile sunt în regulă în ceea ce priveşte organizarea, nu vor fi probleme. Nu ştim cum va fi cu subiectele pentru că ele au fost finalizate în aprilie, le aveam în "arhivă". Important e ca toate sălile să fie supravegheate video, să fie comisiile complete, să avem apă în săli”, a declarat Pop pentru EVZ.

De asemenea, Pop a menţionat că profesorii care au rezolvat subiectele ambigue  la evaluarea naţională vor fi sancţionaţi abia după finalizarea probelor de evaluare naţională cât şi cele de la Bacalaureat.

În legătură cu relaţia pe care Liviu Pop o are cu fostul ministru al Educaţei acesta susţine că nici nu poate fi vorba despre tensiuni. Mai mult decât atât este dispus să accepte sfaturi de la Daniel Funeriu.

„Eu? Cu domnul Funeriu? Dacă am ceva de reglat cu el, reglez personal. Uşa mea e deschisă pentru el, dacă are propuneri, să vină, îl primesc cu cea mai mare plăcere. Dacă îmi dovedeşte că în interimat am făcut ceva ce bulversează sistemul de învăţământ, îl rog să spună acest lucru”, a mai spus Pop.

Întrebat dacă după expirarea interimatului va rămâne minstru la Educaţie acesta a spus că încă nu a avut această discuţie cu premierul Victor Ponta, însă susţine că este  ministru delegat pentru dialogul social şi astfel că oricine va fi ministru va spune în raportul de activitate ce trebuie făcut.

 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică