Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: „Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: „Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA”

Un articol de: |
foto: qmagazine Politică

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă seara că următorul pas în contextul arhivei SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informațiilor.

„Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Pasul 2 – promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor, pasul 3 – comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale, distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook

Citește și: Partidul lui Tăriceanu propune dezincriminarea infracțiunii pentru care chiar Tăriceanu a fost trimis în judecată Mărturiile zguduitoare ale călătorilor aflați în metrou când Alina Ciucu a fost ucisă. „Tata, s-a simțit cum a trecut trenul peste eaScrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimeiMinistrul Muncii, măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru angajatori

Acesta a mai spus că adevărul trebuie cunoscut de toată lumea, indiferent dacă este plăcut sau nu.

„Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas – voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate!”, a adăugat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a postat joi o listă cu cei care au vizitat arhiva SIPA. Printre numele acestora se află și Laura-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, sau Horia Georgescu, fost șef al ANI. Ministrul Justiției a mai spus că cele 22 de nume publicate în listă sunt doar câteva dintre cele care au vizitat arhiva SIPA.

Citește și: PSD și ALDE calcă în picioare Justiția. Ce face Iohannis?S-a aflat în urmă cu PUȚIN TIMP! Modificarea CODURILOR PENALE ... DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ lui Florin IordacheFostul consilier al lui Tudose, dezlănțuit împotriva PSD-ALDE: Măreața coaliție a făcut ca legea să fie mai favorabilă magistraților abuzivi și incompetenți. Halal!

„Toate cele 22 de vizite, nu sunt 22, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt 22, pe baza ordinelor pe care le-am trecut acolo și datele. Sigur sunt mult mai multe vizite, sunt și două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, (…) din care veți afla mai multe informații și, sigur, ai mai multe vizite. (…) Din lista aceea ce anume se știe — cine în mod fizic a intrat în arhivă, cine cunoaște adevărurile din arhivă. Până acum era o necunoscută, cine să fie… Iată, avem lista și știm a, b, c sunt oamenii care cunosc secretele, adevărurile din arhivă”, a spus Tudorel Toader, joi, la Palatul Parlamentului.

Citeşte mai multe despre:   tudorel ttoader,   arhiva sipa,   ministrul Justitiei,   Guvern
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică