Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la un pas de a fi DEMIS (Surse)

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la un pas de a fi DEMIS (Surse)

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, ar putea fi remaniat săptămâna viitoare, decizia urmând să fie luată de către premierul Mihai Tudose, dacă va fi nemulţumit de raportul privind importanţa informării populaţiei în cazul vaccinării copiilor pe care i l-a cerut în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, au declarat surse guvernamentale, citate de HotNews.

Potrivit acestora, în funcţie de cum va arăta raportul, premierul Mihai Tudose va decide dacă îl remaniază sau nu de ministrul Sănătăţii.

În şedinţa de guvern din 13 iulie premierul Mihai Tudose s-a arătat îngrijorat de cifrele care indică faptul că în România sunt aproximativ 260.000 de copii care nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei şi poliomielitei, în condiţiile în care vaccinurile sunt suficiente pe piaţă. Tudose i-a dat un termen limită ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pentru a găsi o cale ca părinţii să fie informaţi corect despre importanţa vaccinării.

”Săptămâna viitoare, dar cel târziu săptămâna viitoare, să aveţi, împreună cu presa din România, (…) să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii. Nu se poate aşa ceva. Înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatar”, i-a spus Tudose ministrului Sănătăţii.

Totodată, Tudose l-a certat pe secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă, la ultima şedinţă pentru documentele întocmite pe tema spitalelor regionale şi a Institutului Cantacuzino, spunându-i să nu mai aprobe din cap "aşa amplu" ce i se spune, pentru că nu este de acord cu "ce a scris" şi s-ar putea să "plece acasă".

Urmăriți B1TV.ro și pe