Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Mircea Geoană îl atacă pe Robert Turcescu: Cred că suntem în Cartea Recordurilor cu o situație în care un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială (VIDEO)

Mircea Geoană îl atacă pe Robert Turcescu: Cred că suntem în Cartea Recordurilor cu o situație în care un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială (VIDEO)

Un articol de: |

Comisia de anchetă privind prezidențialele din 2009 a reluat luni audierile. Mircea Geoană s-a prezentat în fața parlamentarilor pentru a da explicații cu privire la acest scrutin prezidențial. Fostul lider al PSD a lansat un atac extrem de dur la adresa lui Robert Turcescu, cel care a moderat dezbaterea prezidențială din 2009. 

Răspunzând la o întrebare venită din partea unui parlamentar, Geoană a subliniat că faptul că cineva care s-a dovedit a fi ofițer acoperit a moderat o astfel de dezbatere este un lucru demn de Cartea Recordurilor. 

Citește și: ”A plecat Regele şi am rămas cu comuniştii!” Lupta cu statul paralel i-a obosit pe ”monarhiștii” Dragnea și Tăriceanu. Reacția celor doi, la funeraliile lui Mihai I (FOTO)Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutSalariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop. Cati bani primesteCine sunt de fapt parlamentarii PSD care acum s-au cocoțat pe moartea Regelui Mihai: În 1994, Eugen Nicolicea cere să fie declarat persona non-grata pe teritoriul României (FOTO)

”Lumina pe care o revarsă abundența de dezvăluiri asupra acelui moment ne face să ne uităm cu ochi proaspeți la acel moment. Cred că suntem în Cartea Recordurilor cu o situație în care un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială. În sine, este o operațiune excepțională. Nu știu dacă există undeva în lumea democratică cât de cât autentică o situație în care un ofițer acoperit să modereze. Cum un ofițer acoperit a ajuns în situația respectivă, asta iarăși e o întrebare foarte interesantă. Și e o întrebare la care nu am răspuns din păcate. Dacă aș fi avut răspuns și dacă aș fi știut, vă dați seamă că nu ar fi fost acceptat de către noi. A fost dezbaterea moderată imparțial sau nu, asta e o chestiune care a fost publică. Din punctul ăsta de vedere eu sunt un jucător subiectiv, nu am cum să mă pronunț pentru că a fost o dezbatere publică. 

Dar, încă o dată, situația este absolut inedită și într-un fel ne arată încă o dată un mod de operare și acesta este de fapt ceea ce deranjează mai mult, poate mai mult decât elementul personal, cine a câștigat sau nu, ci cu ce metode câștigă cineva alegeri și ce metode sunt folosite într-o democrație plăpândă ca a noastră”, a declarat Mircea Geoană în cadrul audierilor. 

Mircea Geoană îl atacă pe Robert Turcescu: Cred că suntem în Cartea Recordurilor cu o situație în care un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială

Citește și: Fostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât... (VIDEO)Când NU DISTRUGE Justiția, IORDACHE discută ”rețete culinare” cu Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională. Ce STABILEAU cei doi (FOTO)Blandiana: E o neruşinare fără limită în Parlament! Transformă Justiţia într-o servitoare a politicii

Întrebat cine a negociat moderatorul pentru dezbarerea prezidențială, Mircea Geoană a spus că mandatat să negocieze a fost Victor Ponta, care era în acel moment purtător de cuvânt. 

De partea sa, Robert Turcescu a afirmat apoi că avansările sale în grad și calitatea de ofițer acoperit au venit cu mult după dezbarerea din 2009.
 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică