Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei îi cere demisia lui Ioan Oltean din funcţia de vicepreşedinte PDL

Monica Macovei îi cere demisia lui Ioan Oltean din funcţia de vicepreşedinte PDL

Un articol de: |

Europarlamentarul PDL Monica Macovei îi solicită lui Ioan Oltean să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PDL, având în vedere că DNA a început urmărirea penală împotriva sa.

„Îi solicit lui Ioan Oltean să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte al PDL. Ioan Oltean este vicepreşedinte PDL, ia decizii pentru şi în numele partidului, iar, potrivit art 103 alin 1 din Statutul partidului, vicepreşedinţii sunt “liderii acţiunii politice şi de imagine ai partidului”. Funcţia de conducere pe care o ocupă Ioan Oltean îl obligă să pună interesele şi imaginea partidului pe primul loc", transmite Macovei într-un comunicat de presă.

Macovei susţine că "numai USL, care nu are niciun criteriu etic sau moral, îşi ţine persoane anchetate penal în funcţii de conducere şi chiar în funcţii de miniştri, în timp ce PDL are criterii etice şi respectă justiţia".

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale față de deputatul PDL Ioan Oltean, președinte al organizației județene Bistrița – Năsăud, vicepreședinte și fost secretar general al aceluiași partid, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosirea influenței sau autorității funcției de vicepreședinte/secretar general al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată și infracțiunea de favorizarea infractorului.

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   ioan oltean,   demisie,   vicepresedinte PDL,   DNA,   urmarit penal
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică