Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Olguța Vasilescu explică de ce primarii și parlamentarii trebuie să aibă salariile mai mari

Olguța Vasilescu explică de ce primarii și parlamentarii trebuie să aibă salariile mai mari

Un articol de: |
Foto: recentNEWS.ro Politică

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de lege care prevede majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că PSD a acceptat această măsură deoarece indemnizațiile nu sunt suportate din bugetul de stat, ci din bugetele locale și, oricum, decizia va avea efecte doar până la adoptarea noii Legi a salarizării, când salariile aleșilor locali și nu numai vor fi mult mai mari.

Olguța Vasilescu a mai susținut că e populism să susținem că salariile aleșilor locali sau ale parlamentarilor sunt mari deoarece ei primesc mai puțini bani decât unii dintre cei care sunt sub ei în ierarhie. Drept exemplu, ea a precizat că atunci când era primarul Craiovei avea salariul mai mic decât unii dintre angajații primăriei.

Citește și: Gabriela Firea, ATAC la Cristian Bușoi: Fac APEL la Ludovic Orban să ia măsuriAndra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratS-a AFLAT! Ei sunt miniştri SURPRIZĂ din Guvernul Dăncilă

”A fost un amendament al unui deputat PNL pe care l-am susținut în comisii, pentru că nu are implicații asupra bugetului de stat, căci indemnizațiile se dau din bugetele locale. Ne-am dat seama că e o reparație, pentru că au crescut salariile în administrația locală cu 20%, dar nu și salariile celor mai importanți oameni din administrația locală. Oricum, această lege operează o lună-două până la Legea salarizării unitare, unde salariile vor fi mult, mult mai bune decât ce s-a votat azi. De la 1 iunie, administrația publică toată intră pe noua grilă de salarizare”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

În opinia acesteia, președintele Klaus Iohannis nu se va opune acestei măsuri deoarece ”a fost și dumnealui primar înainte de a fi președinte”. 
Olguța Vasilescu a mai afirmat că, în perioada în care a fost primarul Craiovei, avea un salariu de ”4.600 de lei, un salariu destul de mic față de ce exista în primăria Craiova, unde toți șefii de direcții și secretarul aveau salariul peste cel al primarului, ceea ce nu e absolut deloc corect, iar prin Legea salarizării am corectat acest lucru”.

”Primarul de comună are salariul sub cel al directorului de școală, al șefului de post. Noi, politicienii, cădem în populism când spunem că salariile aleșilor locali și ale parlamentarilor  sunt salarii mari, dar și în Parlament dacă ne uităm pe grila de salarizare, sunt subsecretarii Camerei Deputaților și ai Senatului sau alții din aparat care au salarii mai mari”, a mai declarat Ministrul Muncii. 

Citește și: Ponta: E un singur membru în CEx - Liviu Dragnea. El controlează Parlamentul și Guvernul / O să votez împotriva Guvernului Dragnea 3Dragnea a întrerupt o ședință la PSD ca să vadă Suleyman MagnificulEcaterina Andronescu: Protestele transmit în afară mesajul că România e instabilă și neguvernabilă

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică