Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Partidul Socialist din Ungaria: Declaraţiile lui Orban în România îi vor afecta pe etnicii maghiari

Partidul Socialist din Ungaria: Declaraţiile lui Orban în România îi vor afecta pe etnicii maghiari

Un articol de: |
Foto: sueddeutsche.de Politică

Attila Mesterhazy, liderul Partidului Socialist ungar, a avertizat că declarațiile recente ale lui Viktor Orban vor afecta minoritatea etnicilor maghiari, arătând și că gestul a reprezentat un amestec în treburile interne ale României.

Declarațiile lui Orban în România vor afecta minoritatea etnicilor maghiari “atât pe termen scurt, cât și pe termen lung,” a avertizat Mesterhazy, citat de Mediafax. De asemenea, președintele Partidului Socialist din Ungaria a subliniat că gestul acesta reprezintă un amestec deschis în treburile interne ale României, o “eroare gravă” pe ale cărei consecinţe le vor suporta etnicii maghiari din România.

Sâmbătă, Viktor Orban i-a îndemnat pe cetățenii României să nu meargă la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, într-un discurs susținut în cadrul unei școli de vară organizată în staţiunea românească Băile Tuşnad.

"Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică) este o posibilitate", a declarat Orban.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică