Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Pașii pentru suspendarea lui Traian Băsescu: Vezi posibilul plan politic al USL

Pașii pentru suspendarea lui Traian Băsescu: Vezi posibilul plan politic al USL

Un articol de: |
Foto: stiri.com.ro Politică

Liderii USL au alcătuit un plan politic general pentru a iniția suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse citate de HotNews, există mai mulți pași esențiali de urmat începând chiar de zilele acestea.

Primul pas ar fi înlocuirea Avocatului Poporului. Liderii USL au propus convocarea marţi, la ora 14.00, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului.

Pasul doi este modificarea Legii CCR prin Ordonanță de Urgență. În acest sens, Legea care prevede eliminarea hotărârilor Parlamentului de sub controlul Curţii Constituţionale a trecut, săptămâna trecută de Senat, astfel că o posibilă suspendare a președintelui va fi mai ușor de dus la capăt.

Pasul trei va fi înlocuirea celor doi judecători de la Curtea Constituțională pe care USL îi acuză de incompatibilitate, respectiv Augustin Zegrean şi Iulia Motoc.

Pasul patru este înlocuirea celor doi președinti PDL ai Senatului și Camerei Deputaților. De altfel, USL a depus marți dimineață cererile de revocare din funcție a celor doi politicieni.

Pasul cinci, Crin Antonescu este propus președinte al Senatului. În cazul suspendării lui Băsescu, Crin Antonescu va deveni președinte interimar până la referendumul de demitere a președintelui.

Apoi, pasul șase, va fi refăcută Legea votului uninominal pur va fi refăcută și ar putea trece ușor de o Curte Constituțională reorganizată.

Odată ce USL va controla Avocatul Poporului, Parlamentul și CCR, urmează pasul șapte - inițierea procesului de suspendare a lui Traian Băsescu.

Vezi AICI mai multe detalii despre cum poate fi suspendat Traian Băsescu

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică