Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică PDL cere primarilor de sectoare să nu aplice ordinul prefectului de oprire a camerelor de supraveghere în şcoli

PDL cere primarilor de sectoare să nu aplice ordinul prefectului de oprire a camerelor de supraveghere în şcoli

Un articol de: |
Foto: infobraila.ro Politică

PDL Bucureşti a solicitat primarilor de sectoare să nu aplice o adresă remisă de Guvern, prin intermediul prefectului, privind oprirea camerelor de supraveghere în școli pe perioada referendumului, acolo unde sunt organizate secții de votare.

Premierul Victor Ponta, prin intermediul prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, a interzis funcţionarea sistemelor de filmat montate de ani de zile în unităţile şcolare unde sunt organizate şi secţiile de vot. Abuzul este oficializat printr-o adresă a prefectului Bucureştiului trimisă primarilor de sectoare din Capitală. Ordinul prefectului din Bucureşti este ilegal şi abuziv deoarece încalcă şi deformează grosolan Hotărarea BEC nr.13/2012 care prevede ca în cabinele de vot să nu fie permise camere video sau foto", se arată într-un comunicat transmis de Departamentul de comunicare al PDL, citat de Mediafax.

Astfel, PDL Bucureşti a solicitat primarilor de sectoare din București „să nu aplice această adresă ilegală remisă de Guvern, prin subordonatul său, prefectul".

Doar BEC este cel care poate dispune funcţionarea sau blocarea sistemelor de filmat din secţiile de vot”, se mai arată în documentul citat.

Totodată, PDL afirmă că judeţul Alba a fost „invadat, peste noapte”, cu materiale electorale prin care alegătorii sunt îndemnaţi în mod insistent să meargă la vot.

PDL susţine că în ultima zi de campanie, în Sectorul 3, mai mulți reprezentanţi ai primarului USL Robert Negoiţă ar fi strâns semnături solicitând datele persoanele ale cetăţenilor.Citeşte mai multe despre:   PDL,   referendum,   camere video,   camere de supraveghere
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică