Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Ponta: Voi merge la Curtea Constituțională unde se discută sesizarea depusă de Băsescu, iar apoi plec la Consiliul European

Ponta: Voi merge la Curtea Constituțională unde se discută sesizarea depusă de Băsescu, iar apoi plec la Consiliul European

Un articol de: |

Premierul Victor Ponta a declarat că va merge, miercuri, la Curtea Constituțională, unde se va judeca sesizarea făcută de președintele Traian Băsescu privind reprezentarea României la Bruxelles, iar apoi se va deplasa, joi, la Consiliul European, arată Mediafax.

"Dacă Curtea va decide că există un conflict între Parlament şi preşedinte, nu sunt eu cel care trebuie să-l rezolv. (...) Guvernul nu se află în conflict cu preşedintele pe această temă. Dacă preşedintele se declară nemulţumit de declaraţia Parlamentului, atunci poate să ceară Curţii constatarea unui conflict între Parlament şi preşedinte", a spus Ponta.

Acesta a arătat că nu dorește să meargă la Bruxelles doar cu acordul Guvernului sau al Parlamentului, o înțelegere cu președintele fiind preferabilă.

"Eu merg joi la Bruxelles. Mâine discutăm în Guvern ultimele propuneri primite. Eş vrea să discut şi cu preşedintele dacă va mai fi timp care sunt poziţiile României, pentru că nu vreau să merg acolo doar cu poziţia Guvernului sau a Parlamentului. Ar fi foarte bine să fie o poziţie coordonată şi cu preşedintele", a mai zis premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European, sesizarea urmând să fie discutată miercuri.


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică