Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Predoiu: Interesul național de a avea o economie reformată a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste și ale aliaților din arcul guvernamental

Predoiu: Interesul național de a avea o economie reformată a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste și ale aliaților din arcul guvernamental

Un articol de: |
Foto: puterea.ro Politică

Cătălin Predoiu a declarat că lipsa de credibilitate a guvernului ar putea pune în pricol un nou acord cu FMI și că interesul național a fost sacrificat pentru interesele financiare ale unor social-democrați, informează Agerpres.

"Lipsa de credibilitate a Guvernului PSD-Ponta ar putea pune în pericol un nou acord, cu consecințe negative pentru România pe piețele financiare. Iată, deci, efectele politicii de înșelăciune în relațiile cu partenerii, dusă de Guvernul Ponta, politicii de restaurație a influenței politice în companiile de stat și politicii de propagandă și minciună publică dusă de același Guvern Ponta. Efectul este că interesul național de a avea o economie reformată a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste și ale aliaților din arcul guvernamental", a declarat prim-vicepreședintele liberal.

El a mai acuzat Guvernul că nu a realizat reformele la care se angajase: "Mai bine de un an de zile, pentru că datoriile politice către baronii PSD, incompetența și corupția Guvernului PSD-Ponta au prevalat în raport cu obligațiile de reformă asumate prin acordurile cu FMI și Comisia Europeană, n-am auzit decât declarații bățoase din partea Guvernului că nu avem nevoie de un nou acord cu FMI".

Predoiu a mai susținut că delegațiile FMI și CE au descoperit că Guvernul nu a atins o serie de obictive: privatizarea CFR Marfă, asigurarea unui management independent politic și profesionist în companiile de stat, reformele din sectorul energetic, schimbările nesustenabile din Codul fiscal, reorganizarea și raționalizarea rețelei de spitale, atingerea obiectivului MTO de deficit structural de 1% din PIB în 2015 și menținerea acesteia în viitor, stingerea arieratelor.

În acest context, liberalul mai acuză guvernul că a jucat cartea naționalismului economic.

"În loc să asume eșecurile și măcar să treacă la treabă să recupereze, Ponta a preferat o atitudine sfidătoare față de FMI, contrar intereselor României. Astăzi, după eșecul Guvernului în respectarea angajamentelor din acordul cu FMI și decredibilizarea guvernului român, Ponta se răzgândește și vrea din nou un certificat de bună purtare de la FMI", a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Predoiu,   guvern Ponta,   Ponta,   credibilitate,   acord cu FMI,   reforme
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică