Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Premierul Victor Ponta, prezent pe lista oficială a participanților la Consiliul European

Premierul Victor Ponta, prezent pe lista oficială a participanților la Consiliul European

Un articol de: |
Foto: european-council.europa.eu Politică

Deși Curtea Constituțională a României (CCR) a arătat că președintele Traian Băsescu este cel care ar trebui să reprezinte România la Consiliul European din 28 iunie, pe lista oficială a participanților la reuniunea de la Bruxelles este prezent premierul Victor Ponta.

Astfel, între pozele premierilor Portugaliei și Slovacia se regăsește poza lui Victor Ponta, drept reprezentant al României în calitatea de premier.

Vezi AICI lista oficială a participanților de la Consiliul European.

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, miercuri, că președintele Traian Băsescu ar trebui să meargă din partea României la Bruxelles.

"În exercitarea atribuțiilor constituționale, președintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de șef al statului. Aceasta atribuție poate fi delegată de către președintele României, în mod expres, primului-ministru", se arată într-un comunicat al CCR.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia
CCR.

Victor Ponta a replicat, după aflarea deciziei CCR, că el va merge la Bruxelles cu mandatul primit din partea Parlamentului.

AICI poți să vezi mai multe declarații ale lui Victor Ponta.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică