Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Propunere legislativă: Șefii BNR, fără super-imunitate. "Toți cetățenii trebuie să răspundă în fața legii"

Propunere legislativă: Șefii BNR, fără super-imunitate. "Toți cetățenii trebuie să răspundă în fața legii"

Un articol de: |
foto: ziuaconstanta.ro Politică

Liberalul Daniel Zamfir vine cu o nouă propunere legislativă care privește eliminarea prevederilor din Statutul Băncii Naționale a României care exonerează de răspundere civilă și penală pe șefii din BNR, potrivit stiripesurse.ro.

"Am propus abrogarea alineatelor (3) și (4) ale art. 25 din Legea nr. 312 din 28 iunie 2004 în sensul eliminării prevederilor care îi exonerează de răspundere civilă și penală pe membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială", a explicat Zamfir într-o declarație de presă.

Citește și: Cine sunt de fapt parlamentarii PSD care acum s-au cocoțat pe moartea Regelui Mihai: În 1994, Eugen Nicolicea cere să fie declarat persona non-grata pe teritoriul României (FOTO)Care au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatFostul președinte CCR: Iordache e ATÂT DE DEȘTEPT, încât... (VIDEO)

Conform spuselor liberalului, "constatăm că, în momentul de față, personalul BNR care exercită atribuțiile mai sus menționate beneficiază de o super-imunitate care excede cadrul constituțional și care creează un dezechilibru în ceea ce privește răspunderea tuturor cetățenilor în fața legii".

"Acest tip de imunitate a fost sancționat prin cererea de reexaminare a președintelui înaintată Parlamentului asupra Legii privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național care conține o prevedere similară cu cea din Statutul BNR.

Având practic confirmarea faptului că nu este normală o astfel de exonerare de răspundere civilă și penală în fața legii a anumitor categorii de persoane am considerat că textul Statutului BNR trebuie pus în concordanță cu prevederile constituționale referitoare la principiul egalității în fața legii.

Citește și: Când NU DISTRUGE Justiția, IORDACHE discută ”rețete culinare” cu Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională. Ce STABILEAU cei doi (FOTO)Blandiana: E o neruşinare fără limită în Parlament! Transformă Justiţia într-o servitoare a politicii”Du-te și pupă-i în c*r pe USR-iștii lui Soros care vând țara!” - Stil și eleganță marca PSD (FOTO)

Toți cetățenii acestei țări, indiferent de statutul pe care îl ocupă la un moment dat în societate, trebuie să răspundă în fața legii și să-și asume consecințele deciziilor luate în exercitarea atribuțiilor de serviciu", a continuat Daniel Zamfir.

Citeşte mai multe despre:   liberal,   daniel zamfir,   propunere,   legislativa,   BNR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică