Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Prună, despre certații cu legea care vor să candideze: Nu putem reglementa bunul simț, dar putem sancționa acest lucru prin vot (VIDEO)

Prună, despre certații cu legea care vor să candideze: Nu putem reglementa bunul simț, dar putem sancționa acest lucru prin vot (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: revista22.ro Politică

Reacţie dură a ministrului Raluca Prună la adresa persoanelor certate cu legea care decid să candideze pentru diverse funcţii. Prună crede că nu se poate reglementa la nivel de legislație bunul simț, dar că modul prin care se poate sancționa lipsa lui este votul cetățenilor, informează B1 TV.

”Persoana care este în cursul unei cercetări penale sau al urmăririi penale și care nu este încă o persoană condamnată este prezumată nevinovată. Acum noi nu putem reglementa la nivel de legislație, cum să spun, bunul simț - faptul că dacă eu mă aflu într-o procedură penală ar fi bine poate să nu mă mai erijez într-un model pentru societate și să mă prezint drept candidat care să conducă cetatea. Să conducă cetatea către ce? Noi nu putem legifera asta, dar cred că modul prin care putem sancționa acest lucru este fiecare cu votul său", a spus Raluca Prună pentru Radio România Actualităţi.

Citește și: Boierii de Vaslui. Cei mai bogați edili din cel mai sărac județ al României. Topul salariilor din administrația localăS-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăScandal uriaș în Camera Deputaților: Eugen Nicolicea și Robert Turcescu s-au făcut reciproc "papagal" și "dihor"

Nu sunt singurele precizări făcute de Raluca Prună.

"Tot la nivel de legislație, urmează să decidem ca pentru anumite infracțiuni economice, de exemplu pentru evaziunea fiscală, unde de altfel se lucrează la modificarea legii, să ne asigurăm că, în măsura în care se plătește prejudiciul în integralitate și se dă înapoi produsul infracțiunii, nu se mai antrenează o pedeapsă penală, care să conducă la suprapopularea penitenciarelor și la ținerea persoanei în custodia statului cu niște costuri pentru societate. Cred că, dacă îi lăsăm pe oameni liberi, deci le luăm înapoi ce au furat și îi lăsăm să muncească, împreună cu o lecție amară - mi-ai furat banii, ți i-am luat înapoi și trebuie să o iei de la un moment zero - , există premisele ca acești oameni să muncească în mod corect", a mai spus Ministrul Justiţiei.

Prună, despre certații cu legea care vor să candideze: Nu putem reglementa bunul simț

Citește și: Partidul lui Tăriceanu propune dezincriminarea infracțiunii pentru care chiar Tăriceanu a fost trimis în judecată Ministrul Muncii, măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru angajatoriPSD și ALDE calcă în picioare Justiția. Ce face Iohannis?

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică