Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Purtător de cuvânt al Guvernului: România nu condiționează acceptarea cotelor obligatorii de imigranți de intrarea în Spațiul Schengen

Purtător de cuvânt al Guvernului: România nu condiționează acceptarea cotelor obligatorii de imigranți de intrarea în Spațiul Schengen

Un articol de: |
Foto: ziuaconstanta.ro Politică

Corneliu Calotă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că România nu condiționează acceptarea cotelor obligatorii de imigranți de aderarea la Spațiul Schengen, dar este de părere că ar fi corect ca în octombrie să fim admiși cu frontierele aeriene, informează Agerpres.

"Referitor la informația potrivit căreia Bulgaria și România vor condiționa adoptarea cotelor obligatorii de repartizare a imigranților între statele Uniunii Europene de aderarea lor la Spațiul Schengen, sunt în măsură să precizez că țara noastră nu condiționează acest lucru, dar consideră că ar fi corect să primească un răspuns pozitiv în octombrie, în privința admiterii țării noastre în spațiul Schengen, cu punctele de trecere a frontierei din aeroporturi", a  declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Publicația EuObserver a susținut că un înalt oficial bulgar a confirmat că Bulgaria și România vor condiționa acceptarea cotelor de admiterea în Schengen.

Xinhua a anunțat că vicepremierul bulgar, Rumiana Bacharova, a declarat că țara sa nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii de refugiați pentru că acestea sunt două sunt discuții diferite.

''Bulgaria merită să fie în spațiul de liberă circulație Schengen pentru că a îndeplinit toate criteriile tehnice și cetățenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE'', a declarat vicepremierul bulgar într-un discurs susținut la a 12-a ediție a Conferinței pentru Securitate în Sud-Estul Europei.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică