Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Restructurările din Cultură continuă, în ciuda opoziției parlamentarilor. Ce schimbări pregătește Corina Șuteu

Restructurările din Cultură continuă, în ciuda opoziției parlamentarilor. Ce schimbări pregătește Corina Șuteu

Un articol de: |
foto: voceatransilvaniei.ro Politică

Restructurările din Cultură continuă, în ciuda opoziţiei parlamentarilor. Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat că nu se vor opri schimbările în cinematografie, patrimoniu şi arheologie, deşi Camera Deputaţilor a respins propunerile de modificări legislative făcute de ministerul pe care îl conduce, arată B1 TV.

În cinematografie printre modificările principale propuse de Ministerul Culturii s-au numărat desecretizarea concursului de proiecte cinematografice, îmbunătăţirea surselor de finanţare ale Fondului Cinematografic şi susţinerea tinerilor producători.

Citește și: MEGA-SCANDAL în Parlament! Opoziția PĂRĂSEȘTE SALA, după un GEST FORȚĂ al PSD. Incredibil! Despre ce este vorbaA fost violată și ucisă în Beirut. Familia tinerei face un anunț devastatorÎn plin scandal, Principesa Margareta s-a dat de gol în timpul înmormântării RegeluiCTP: Bandiții politici Dragnea și Tăriceanu sunt moștenitorii celor care au ordonat omorârea românilor în decembrie `89

"Dacă până acum sistemul ăsta familial de mică înţelegere, aşa de bine descris de filmul lui Cristian Mungiu, a funcţionat într-o industrie în care un grup de creatori au explodat pe piaţa internaţională şi au reuşit să convingă pe toată lumea că avem o cinematografie extrem de puternică, de-acum înainte, dacă vrem ca acest sistem să se perenizeze, să se dezvolte, el trebuie transformat dintr-o familie într-o industrie. Iar o industrie presupune rigori, instrumente legislative, administrative, un sistem", a spus Corina Şuteu.

Şefa de la Cultură susţine ca acest domeniu "să aibă sprijinul unui sistem, nu să lucreze în ciuda lui".

"Voi continua procesul de restructurare pe domeniile prioritare pe care mi le-am stabilit, am să folosesc toate instrumentele care sunt la dispoziţia mea pentru a o face şi am s-o fac în felul meu, atâta vreme cât am să fiu în acord, fireşte, cu acţiunea Guvernului. La Consiliul Naţional al Cinematografiei, am impresia că deşi s-au făcut afirmaţii de bună credinţă, nu există o bună credinţă, nu există o dorinţă reală de reglementare şi am să acţionez în consecinţă", a mai spus ministrul Culturii.

Citește și: Haos sau hărnicie? România e iar lider regional la numărul de modificări legislativePSD vrea modificarea Legii pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Explicațiile deputatului ”Mitralieră””Un comunist tot comunist rămâne, oricât s-ar flenduri printre capete încoronate”

Reacţia vine însă după ce Comisia Juridică din Plenul Camerei Deputaților a respins toate propunerile de modificări legislative pentru legea de abilitare din domeniul Culturii. Asta înseamnă amânarea până în septembrie - când se va termina vacanța parlamentară - a discuțiilor despre modificarea legii cinematografiei, propusă de Minister.

 

Citeşte mai multe despre:   corina suteu,   Ministrul Culturii,   restructurari,   cinematografie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică