Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Senat: Ordonanţa de Urgenţă privind referendumul a intrat în procedură parlamentară, este în vigoare

Senat: Ordonanţa de Urgenţă privind referendumul a intrat în procedură parlamentară, este în vigoare

Un articol de: |
Foto: ziuaveche.ro Politică

Chestorul Senatului Dan Radu Rușanu a anunțat, vineri, că Biroul Permanent a aprobat intrarea Ordonanței de Urgență privind referendumul în procedură parlamentară. Aceasta urmează să primească aviz și raport de la Comisii în august, după care se va convoca o nuă sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a se acorda votul final.

Rușanu a explicat că Ordonanța a intrat în procedură parlamentară, deci este în vigoare, relatează Mediafax. Avizele, pe care trebuie să le primească din partea Comisiei de administrație publică și a Comisiei juridice au fost stabilite pentru sfârșitul lui august.

Prin această Ordonanță de Urgență, se modifică Legea referendumului, astfel că demiterea președintelui se poate realiza cu votul a jumătate plus unu din cei prezenți la urne, față de jumătate plus unu din totalul alegătorilor, cum era necesar anterior.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică