Tăriceanu a reacționat la declarațiile lui Iohannis despre majoritatea parlamentară

Tăriceanu a reacționat la declarațiile lui Iohannis despre majoritatea parlamentară

Călin Popescu Tăriceanu a respins afirmațiile potrivit cărora majoritatea parlamentară nu a funcționat la moțiunea de cenzură de miercuri.

"Suntem la 24 de ore de la votarea moțiunii de cenzură, unde s-a văzut în mod clar că există o majoritate. Subliniez că această majoritate a fost obținută de PSD și ALDE. Nu a existat un sprijin din partea UDMR și cred că e mai bine așa, având în vedere torentul de acuzații, intoxicări, insinuări care au fost lansate cu privire la ipotetica negociere cu UDMR. UDMR a avut o atitudine foarte clară, nu s-a prezentat la vot și în atare condiții majoritatea pe care noi am arătat-o este cu atât mai valoroasă și mai credibilă. Deci, din acest punct de vedere, rămâne de văzut în continuare să discutăm cu PSD asupra propunerii de premier pe care o vom avansa, cel mai probabil, luni, la ora 15,00, cu ocazia consultărilor la care am fost invitați", a declarat liderul ALDE, la Antena 3, citat de Agerpres.

Acesta a comentat și afirmațiile președintelui Iohannis, care a spus că majoritatea o stabilește votul din Parlament: "De ieri (n.r. miercuri) până astăzi nu s-a schimbat nimic și nu se schimbă nici până luni. Lucrurile în acest moment sunt clare. Sigur că președintele cred că a făcut un enunț de principiu, care este corect, dar având în vedere situația de astăzi sau de ieri, mi se pare că a face speculații pe acest subiect nu se justifică sub nicio formă".

Tăriceanu a mai precizat că va fi o singură propunere de premier și a respins varianta ca el să fie acea propunere.

Urmăriți B1TV.ro și pe