Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Cer liderilor majorităţii parlamentare să înceteze imediat acţiunile împotriva statului. Situaţia, similară cu Mineriada din '90

Traian Băsescu: Cer liderilor majorităţii parlamentare să înceteze imediat acţiunile împotriva statului. Situaţia, similară cu Mineriada din '90

Un articol de: |

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, de la Palatul Cotroceni, că cere premierului Victor Ponta, co-președintelui USL Crin Antonescu, liderului PC Daniel Constantin, președintelui UNPR Gabriel Oprea și președintelui UDMR Kelemen Hunor încetarea atacurilor la adresa statului român, spunând că acțiunile acestora duc la o situație similară cu Mineriada din '90.

"Privind evenimentele din ultimele săptămâni și au culminat cu acțiunile de astăzi, cer premierului Victor Ponta, lui Crin Antonescu, Daniel Constantin, Gabriel Oprea și Kelemen Hunor să înceteze imediat, ei și partidele lor acțiunile împotriva statului român. Celor nominalizați le cer să înceteze imediat acțiunile împotriva statului român", a spus Băsescu.

Acesta a apreciat că acțiunile politicienilor enumerați duc la o situație similară cu cea din perioada Mineriadei din 1990.

"Fac un apel către politicienii din majoritatea parlamentară și îi avertizeze că prin încălcarea gravă a legilor țării și a Constituției au pus statul român și cei 22 de milioane de români într-o situație similară cu cea din mineriada din 1990", a adăugat șeful statului.

Președintele a încheiat spunând că majoritatea parlamentară controlată de Victor Ponta încalcă grav valorile UE, legile țării dar și Constituția, țelul final fiind obținerea controlului asupra justiției.

"Se încalcă grav valorile fundamentale ale UE, ținta finală a acțiunilor majorității parlamentare este punerea sub control a justiției. Suspendarea președintelui este doar o etapă, problema acestor domni este punerea sub control a justiției", a încheiat Traian Băsescu.

Băsescu: Majoritatea parlamentară să înceteze atacurile asupra statului
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Preşedintele Traian Băsescu,   declaratii,   presa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică