Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: În ceea ce privește întâmplările din Siria, România trebuie să fie consecventă și prudentă (VIDEO)

Traian Băsescu: În ceea ce privește întâmplările din Siria, România trebuie să fie consecventă și prudentă (VIDEO)

Un articol de: |

Președintele Traian Băsescu a vorbit, marți, despre conflictul din Siria, unde se presupune că au fost ultizate arme chimice într-un atac într-o suburbie din Damasc.

Șeful statului a precizat că România, care are în jur de 10.000 de cetățeni în Siria, trebuie să rămână consecventă și prudentă.

Este clar că suntem afectați, chiar dacă nu în mod direct, dar în zone de interes strategic pentru noi precum Nordul Africii sau Arientul Mijlociu. (...) Mai apare un lucru care devine tot mai pregnant și e legat de ambițiile unor state mai mari sau mai puțin mari care vor să fie implicate ori în jocul global ori în cel regional. Avem Israelul care este în jurul unei zone de insecuritate ca urmare a situației palestiniene unde avem jumătate de milion de vorbitori de limbă română și avem relațiile economice internaționale ca Siria, Libia, Yemen, unde lucrurile nu sunt stabile din punct de vedere politic. Într-un asemnea tablou cred că România trebuie să rămână consecventă”, a declarat președintele.

Sigur că vedem declarații legate de un stat, de altul, de întâmplările de pe teritoriul unui stat sau altul . Pentru România, esența este, în opinia mea, consecvență și prudență. Sigur, prudența noastră are o limită și anume aceea în care ni s-ar solicita să ne solidarizăm cu aliații noștri. O vom face fără rezerve”, a precizat Traian Băsescu.

În ceea ce privește folosirea armelor chimice, acesta a afirmat că România nu va lua o poziție până ce experții ONU nu vor confirma utilizarea gazelor.

Există analizele noastre cu privire la unitilarea gazelor de luptă în Siria. Așteptăm rezultatele experților ONU. Până atunci avem doar informații neconfirmate. Sigur că excludem posibilitatea să avem vreun fel de relații cu un stat care a utilizat gaze toxice de luptă, indiferenrt care ar fi acesta”, a subliniat șeful statului.

Traian Băsescu, despre situația din Siria: România trebuie să fie consecventă și prudentă
Embed:

 

Citește și: UDMR a întors armele împotriva PSD-ALDE și a contribuit la respingerea unei propuneri controversate făcută de Florin IordachePoze cu fiica lui Liviu Dragnea în sânii goi. Se iubește cu un cântăreț. FotoCine este nepoata secretă a Regelui Mihai. Are 18 ani și locuiește în FranțaImaginile care au trecut neobservate luni: Schimbul de replici Dragnea-Tudose privind bugetul pe 2018 (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   siria,   atac chimic,   Romania,   consecventa,   prudenta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică