Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu, în Harghita: România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei

Traian Băsescu, în Harghita: România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei

Un articol de: |

Ungaria este un focar de instabilitate, a declarat luni preşedintele Traian Băsescu, prezent în judeţul Harghita, la Izvorul Mureșului. Şeful statului a comentat scandalul iscat de gruparea maghiară Jobbik şi a afirmat că România trebuie să-şi prezinte rolul de lider în acest context, pentru a pune la punct Budapesta.

„Unii cred că sunt praguri ce pot fi depășite. Le spun aici în Harghita, niciun prag constituțional nu poate fi depășit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat. Anul acesta la limita de unde au fost ei aici, le spun e prea mult și nu se va mai repeta. Am crezut că se respectă decența.

El a susţinut că Ungaria a devenit "în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune", adăugând că politica Budapestei a început să creeze "dificultăţi".

"România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a continuat Băsescu.

Băsescu: Ungaria este un focar de instabilitate
Embed:


Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică