Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Unirea cu Republica Moldova s-ar vota prompt de Parlamentul României

Traian Băsescu: Unirea cu Republica Moldova s-ar vota prompt de Parlamentul României

Un articol de: |

Fostul preşedinte Traian Băsescu a pledat pentru unirea Republicii Moldova cu România, arătând că decizia trebuie asumată de Parlamentul de la Chişinău, potrivit Agerpres.

 „În ce mă priveşte, am convingerea că unirea se va produce, mai devreme sau mai târziu. Orice ţară are dreptul să-şi decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României la un moment dat, nu prin forţă, nu prin poveşti, ci prin voinţa populaţiei, a românilor din stânga Prutului. Chiar era un mic element de discuţie, sunt convins că în România unirea s-ar vota prompt de către Parlament. Dacă mâine ar fi convocat să voteze unirea, ar face-o.

Citește și: Ludovic Orban: Familia normală este definită de uniunea dintre barbat si femeie, dar asta nu înseamnă că impun membrilor PNL poziția mea

Mai avem singura problemă — când va vota şi Parlamentul de la Chişinău. Soluţia pentru Republica Moldova este unirea cu România pentru a intra în UE, dar şi pentru a pune capăt unei decizii a doi criminali, unul se numea Hitler şi unul Stalin, care, prin miniştrii lor de Externe, Ribbentrop şi Molotov, au stabilit că Basarabia trebuie să devină parte a Uniunii Sovietice. Nu putem trăi la nesfârşit după decizia a doi criminali", a spus Traian Băsescu, la sediul PMP, potrivit Agerpress.

Preşedintele PMP a primit la sediul partidului un grup de 50 de tineri din Republica Moldova.

„Prin acest program, un grup autonom de oameni din Republica Moldova finanţează deplasarea tinerilor câte trei zile în România pentru ca aceştia să-şi cunoască ţara. Este un program care durează din 2012, în România administraţiile locale, oameni politici asigură partea de cazare şi masă, iar transportul şi-l plătesc singuri.

Citește și: Ministrul Finanțelor, absent în presa din România, dezvăluiri uimitoare în cea din străinătate. Ce spune acesta despre economia românească

Este o iniţiativă care se adaugă programelor mari pe care le are România, spre exemplu, în fiecare an avem aproape 20.000 de tineri la studii, bursele sunt 5.000 anual, sunt tabere la Eforie, la Sulina, la munte, în care tinerii din Republica Moldova vin şi află mai multe despre România decât ce li se spune la Chişinău. Marea problemă a tinerilor şi a populaţiei din Republica Moldova este lipsa canalelor de limba română. 80% din mass-media din Republica Moldova este de limbă rusă, în condiţiile în care limba română a fost declarată de Curtea Constituţională ca limbă oficială a R. Moldova“, a mai spus Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   unire,   republica moldova,   parlamentul romaniei
Recomandă stirea:
email
 
 
+ adauga comentariu COMENTARII (8):
 • 1. De suca | 09 Iulie 2016 19:51

  Am impresia ca mai jos au scris multi bor fasi din partea magara,daca nu le place aici sa plece si sa nu mai calce pe aici.Ce este rau în unirea moldovei cu românia ? Ce aveti împotriva si de ce ?

 • 2. De suca | 09 Iulie 2016 11:37

  Vad ca o grmada de bzg ori i-si sau cu parerea,cum ar fi sa paraseasca toti Romania si sa se duca in bozgaria lor ca acolo singt perceputi ca tigani din Romania si dupa plecarea lor avem loch Petru romani din afara.

 • 3. De PRODIASPORA.............................. | 09 Iulie 2016 01:20

  DECI ..MEDIA ..DIN ..MOLDOVA..SUSTINUTA . DE..ANTENA ..3..NUS .INSTARE ..SA ..AIBE ..PROGRAM . DE ...24...DE ORE .IN LIMBA .. MATERNA .. A..ROMINILOR..CU .SPECIFFIC ... NEA,,MARIN..SI .CORCITASI....PE ..FIECARE .ZI ..AL. SPTAMINI????????????INTREBARE MEA.........UNDEI .UNITATEA.DE CREDINTA ...AL TUTUROR POSTURILOR ...ZISE .CANALE .DE .TELEEVIZIUNE.. CARE .. IN ..FIECARE .. ZI ...A.SAPTAMINI ..UN ALT .. POST ..SA ..EMITA .IN ..LIBA ..ROMINA ... ..TOT .PROGRAMUL ..ZILEI...A..DOUA .. ZI ..ALTUL ..SI SA TRGA . LA SORT..CARE .IN CE ZI ..VOR .SA TRNSMITA ..DELA .SIRI. ..MUZICA ..ISTORIE .SI CE LE VINE .PE..ZILELE .. DIN PROGRAM........LUATIO .. IN ERRIOS .......PROPUNERA ...NOASTRA ... VA.. MULLTUMIM............[]';...........

 • 4. De Pentru tovaasi bush si ridicol individul | 09 Iulie 2016 00:43

  Bai bolsevicilor mai duceti-va in mortimamii voastre la Moscova bai hahalelelor.Si mai plimbati ursul si cantati la alta masa.Nu ne ia nimeni ardealul pentru ca n-au nici un drept bai idiotilor

 • 5. De Tovrase bolsevic si tradator Stefan Boieriu | 09 Iulie 2016 00:34

  Bai tratadorule mai u-te in ma-ta- Bolsviculdracului

 • 6. De Bush | 08 Iulie 2016 21:01

  Investesteti profitul de la Nana si banii de la Bercea in televiziuni de limba romaneasca din Moldova ca sa priceapa tot omul inalta ta competenta multilaterala.

 • 7. De ridicol individul | 08 Iulie 2016 20:10

  ..daca Ardealul doreste, parlamentul maghiar ar fi imediat de acord.

 • 8. De Stefan Boieriu | 08 Iulie 2016 19:57

  Tov Traian, care ar fi avantajul reciproc din unirea asta?
  Deocamdata Romania este o tara scapatata, in schimb limba romana este de uz international, se foloseste in 2 tari. Dupa Unire Romania va fi ultra-saraca iar limba romana va scadea ca importanta.

 • Adauga comentariu
  0 caractere :: Numar maxim de caractere 6000
  captcha

  * Comentariile care contin limbaj vulgar vor fi suspendate