Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Traian Băsescu: Viorel Hrebenciuc a spus adevărul pe jumătate în audierea din comisia de anchetă privind alegerile din 2009 (VIDEO)

Traian Băsescu: Viorel Hrebenciuc a spus adevărul pe jumătate în audierea din comisia de anchetă privind alegerile din 2009 (VIDEO)

Un articol de: |

Fostul președinte Traian Băsescu îl acuză pe Viorel Hrebenciuc că a spus adevărul ”pe jumătate” atunci când a fost audiat în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. 

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, Băsescu neagă afirmația lui Hrebenciuc, potrivit căreia alegerile ar fi fost furate în diaspora și dă, în acest sens ca exemplu situația votului de la Ambasada de la Paris. 

Traian Băsescu: Viorel Hrebenciuc a spus adevărul pe jumătate în audierea din comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Citește și: ”Du-te și pupă-i în c*r pe USR-iștii lui Soros care vând țara!” - Stil și eleganță marca PSD (FOTO)Cât de bine arată! Cine este prima soție a lui Gică Hagi și de ce au divorțatFOTO | Primele imagini de la înmormântarea Alinei Ciucu, tânăra ucisă la metrouCGMB discută marți majorarea capitalului pentru societățile municipalității

”Înțeleg că, dacă tot te duci în fața unei comisii parlamentare ești obligat să spui adevărul. Domnul Hrebenciuc l-a spus pe jumătate. Dânsul a spus clar că nu s-au furat alegerile în țară, nici nu se putea. Aveau șase oameni în fiecare secție de votare și PDL-ul avea un singur om. Afirmația domnului Hrebenciuc este că s-a furat în diaspora și face dânsul o apreciere, că în fiecare secție de votare erau două ștampile și că nu puteau vota mai mult de 1050 de oameni. Eu o să exemplific cu celebra Ambasadă de la Paris. 

În 2007, la referendumul de destituire, la Ambasada de la Paris au votat 3347 de oameni în 12 ore, ceea ce înseamnă 287 de votanți pe oră. Ambasador era Sabin Pop, deci nu era Baconschi. În 2009, în 14 ore, deci cu Baconschi ambasador, au votat 3785 de oameni, ceea ce înseamnă 270 de votanți pe oră, deci mai puțin decât când era ambasador Sabin Pop. 

Citește și: Boierii de Vaslui. Cei mai bogați edili din cel mai sărac județ al României. Topul salariilor din administrația localăScandal uriaș în Camera Deputaților: Eugen Nicolicea și Robert Turcescu s-au făcut reciproc "papagal" și "dihor"Partidul lui Tăriceanu propune dezincriminarea infracțiunii pentru care chiar Tăriceanu a fost trimis în judecată

Alegerile din 2014, la aceeași Ambasadă de la Paris, în 14 ore, au votat 4150 de oameni, și nu 1050 cât spune Hrebenciuc că ar fi fost legal. 

La Ambasada de la Paris au fost cinci cabine de vot și cinci ștampile și nu două ștampile și două cabine așa cum susține domnul Hrebenciuc. Deci, aceste dezinformări pe care le preia cu mare plăcere ”morsa competentă”, domnul Chireac, de meserie dezinformator public, care spune că nu se putea vota un vot la 15 secunde. Sigur, și eu sunt de acord că nu se putea, numai că pe cinci cabine este un vot pe minut, ceea ce e absolut rezonabil. 
 

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică