Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică “UNPR avea nevoie de un lider, iar Traian Băsescu de un partid mai puternic decât o brişcă”. Ion Cristoiu, despre fuziunea momentului în politica românească

“UNPR avea nevoie de un lider, iar Traian Băsescu de un partid mai puternic decât o brişcă”. Ion Cristoiu, despre fuziunea momentului în politica românească

Un articol de: |
Foto: aktual24.ro Politică

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în „Gândul de miercuri” de pe blogul său despre evenimentul momentului în politica românească, fuziunea dintre PMP și UNPR.

Jurnalistul consideră această unire una colosală, oferind în acest sens anumite explicații.

Citește și: Fostul consilier al lui Tudose, dezlănțuit împotriva PSD-ALDE: Măreața coaliție a făcut ca legea să fie mai favorabilă magistraților abuzivi și incompetenți. Halal!Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou. Fata s-a opus - VideoUn fost șef de la Dinamo s-a însurat! Mireasa este superbă, a purtat rochie neagră Amendamentele care OMOARĂ JUSTIȚIA: Suspecții de corupție nu mai pot fi arestați, probele sunt limitate, cenzura totală. Martorii și magistrații pot fi intimidați, iar condamnările mai greu de dat

“ 1. Aşa cum a arătat Traian Băsescu, fuziunea va avea loc în doi timpi şi trei mişcări. Ea nu va traversa, ca în cazul fuziunii PDL-PNL, o perioadă definită prin cotonogeli reciproce mai mult sau mai puţin discrete.

2. Fuziunea PMP cu UNPR diferă fundamental de fuziunile despre care s-a vorbit pînă acum pe scena politică: Dintre PNL şi UNPR, dintre PSD şi UNPR.

    Aceste posibile fuziuni aveau dezavantajul unei afaceri asimetrice, dintre un partid mare şi unul mic. Fuziunea PSD-UNPR ar fi adus cu sine nemulţumirea liderilor PSD, obligaţi să dea noului venit locuri pe liste. Nu e cazul fuziunii PMR-UNPR. PMP-ul, deşi condus de Traian Băsescu, nu e un partid mare.

Citește și: Camera Deputaților a adoptat târziu în noapte ultima parte din pachetul de modificări la legile justițieiCristian Bușoi sesizează Bruxelles-ul după ce PSD și ALDE au pus pumnul în gură Opoziției: Voi informa despre modificările banditești și totalitare, care pun lacătul pe ParlamentSenator ALDE, pus sub urmărire penală sub control judiciar pentru mai multe fapte de corupție

 3. În această fuziune UNPR aduce structurile din teritoriu şi poate, banii, în timp ce PMP îl aduce pe Traian Băsescu.

    De altfel, aşa cum s-a văzut din Conferinţa de presă, Traian Băsescu a fost artizanul fuziunii. Am recunoscut politicianul cu experienţă în cîteva dintre notele fuziunii:

    a) Negocierile s-au dus într-un secret absolut.

Citește și: Florin Iordache s-a răzgândit: A convocat comisia și pentru joi deși anunțase că nu lucrează în zile de doliuMinistrul "Playboy" îl dojenește pe ambasadorul CanadeiScandal între Cosette Chichirău și Eugen Nicolicea. Deputatul PSD își plânge de milă

    b) Traian Băsescu nu e concurat nici de Eugen Tomac, nici de Valeriu Steriu.

4. UNPR vine în această fuziune după ce-a fost respins de PSD şi PNL. Deşi fără culoare politică, UNPR mai are personalităţi (atît dintre parlamentari, cît şi dintre cei din structurile locale) care vor să supravieţuiască scrutinului parlamentar.

5. De fapt, am greşit vorbind mai sus de PMP şi UNPR. UNPR avea nevoie de un lider. Traian Băsescu avea nevoie de un partid mai puternic decît o brişcă. De un partid care să fie măcar un automobil. Prin fuziune ambele părţi sînt satisfăcute.

Citește și: CCR face front comun cu PSD-ALDE: Comisia Iordache este constituționalăPSD și ALDE pun pumnul în gură adversarilor politici: Opoziția nu-și mai poate susține propunerile în Camera DeputațilorRoman (PNL), către majoritatea parlamentară: "Dacă vreți să ne puneți SCOTCH-UL PE GURĂ, nu ați reușit"

6. Scena politică e marcată de somnolenţa PSD. Apelînd la trucul de la Locale, PSD practică politica mersului pe burtă.

De aici absenţa reacţiilor de partid de Opoziţie la tot ce face în prezent Puterea întruchipată de Guvern şi de Preşedinţie”, a declarat Cristoiu.

În încheiere, Cristoiu este de părere că această fuziune dintre PMP și UNPR va ajuta la crearea unei adevărate opoziții în România.

Citește și: PSD-ALDE au pus pumnul în gură Opoziției. Coaliția a forțat modificarea Regulamentului, pentru a trece pe repede-înainte modificările la Legile Justiției”Onestul” fin al lui Tudose, pus prefect de Brăila, are o avere fabuloasă obținută din contracte cu statulDeputatul "mitralieră" o dă în judecată pe Cosette Chichirău pentru că s-a luat de greutatea lui

„În realizarea acestei fuziuni Traian Băsescu a dovedit că știe să fie înțelept atunci cînd vrea să-și împlinească un țel. Sub acest semn, al înțelepciunii necesare, ar fi bine dacă în perioada următoare, Traian Băsescu ar lăsa să se afirme mediatic și alți lideri din noul PMP în afară de el. Pe măsură ce PMP se mărește, imaginea unui partid în care există doar Liderul riscă să fie contraproductivă”, a încheiat Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   fuziune,   PMP,   UNPR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică