Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică USL vrea să asigure prezența la referendum prin tombole și secții de votare organizate pe litoral

USL vrea să asigure prezența la referendum prin tombole și secții de votare organizate pe litoral

Un articol de: |
Foto: rfi.ro Politică

Strategia USL pentru atragerea numărului necesar de votanți în vederea suspendării lui Traian Băsescu prin referendum sunt organizarea de tombole și de secții de votare pe litoral, scrie România Liberă.

Membrii USL vor astfel să se asigure că românii aflați în concediu sunt motivați ca să vină la vot.

Campania este coordonată de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD şi ar presupune inclusiv implicarea directă a administraţiilor locale controlate de USL.

Iată măsurile transmise de Dragnea administrațiilor locale, prezentate de România Liberă:

- "Organizarea ÎN FIECARE LOCALITATE, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale, a unei tombole cu premii la care vor participa alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012. Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare. ATENŢIE: Participarea la tombolă nu va fi condiţionată de opţiunea alegătorilor cu privire la votul de la referendum, ci numai de participare (...)"

- "Organizarea de evenimente în ziua votului, unde accesul va fi condiţionat de dovada participării la vot (timbrul de pe cartea de identitate) (...)"

- "Încheierea unor acorduri cu ziare şi posturi radio-TV locale pentru organizarea unor tombole şi concursuri care să promoveze prezenţa la vot (...) Tragerea la sorţi se face în ziua referendumului, imediat după închiderea urnelor, iar acordarea premiilor va fi condiţionată de prezentarea dovezii participării la referendum"

- "(...) amenajarea, cu sprijinul unor ONG-uri şi în colaborare cu administraţia publică locală, a unor corturi unde se va oferi apă rece pentru alegătorii care se prezintă la vot"

- "Instruirea reprezentanţilor din secţiile de votare să asigure un flux continuu în secţiile de votare, astfel încât alegătorii să nu fie nevoiţi să aştepte mult pentru exercitarea dreptului de vot"

 

Citeşte mai multe despre:   referendum,   tombola,   prezenta la vot,   sectie de vot
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică