Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică USR a atacat la CCR Legea prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese

USR a atacat la CCR Legea prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese

Un articol de: |
Foto: HotNews Politică

Parlamentarii USR au sesizat la Curtea Constituțională proiectul de modificare a Legii 286/2009 privind Codul penal, prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, aceasta fiind înlocuită cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Anunțul a fost făcut chiar de către Nicușor Dan, liderul deputaților USR.

Întrebat câţi senatori PNL au semnat sesizarea, liderul USR a spus că în jur de „şapte sau opt, nouă sau zece", informează news.ro.

Citește și: ”Un comunist tot comunist rămâne, oricât s-ar flenduri printre capete încoronate”Klaus Iohannis a încălcat protocolul la înmormântarea Regelui. Ce gest a făcutCine e omul din spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai. PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă!Camera Deputaţilor a cheltuit peste şapte milioane de lei într-o singură lună. Pe ce au dat aleșii banii

”În formularea nouă dispar două lucruri - dispar relaţiile comerciale (...) şi sintagma relaţii de muncă. Deci, în momentul de faţă, conflictul de interese este conflict de interese doar dacă este între rude până la gradul doi. Motivele de control de constituţionalitate pe care le-am invocat sunt în esenţă două - principiul bicameralismului care spune că între cele două Camere ale Parlamentului o versiune a legii nu trebuie să fie substanţial diferită (...) şi faptul că Constituţia spune că tratatele internaţionale la care România este parte sunt parte din dreptul intern şi prevalează în faţa dreptului intern. (...) Vorbind grosier, după legea asta, dacă cineva ajunge primar, şi dă un contract unui fost angajat al lui, nu este niciun conflict de interese - asta este schimbarea în termeni populari", a declarat Nicușor Dan.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de Lege pentru modificarea art.301 şi art.308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, aceasta fiind înlocuită cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, amintește news.ro.

Citeşte mai multe despre:   conflict de interese,   Curtea Constitutionala,   CCR,   sesizare CCR,   nicusor dan,   USR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică