Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Vasile Dâncu: „Dacă în puşcăriile din Europa media detenţiei este undeva la şapte luni, la noi depăşeşte şapte ani”

Vasile Dâncu: „Dacă în puşcăriile din Europa media detenţiei este undeva la şapte luni, la noi depăşeşte şapte ani”

Un articol de: |
Foto: puterea.ro Politică

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat că în închisorile din Europa media detenţiei este de şapte luni, în timp ce în România depăşeşte şapte ani, potrivit dcmews.ro.

„Zona penitenciarelor este Ev Mediu românesc, este o zonă în care, recunoaştem, organismele internaţionale au observat deja asta, suntem pasibili de nişte sancţiuni pe care nici măcar nu le putem închipui în acest moment pentru că sunt foarte mari, pentru că a rămas la nivelul Evului Mediu aproape”, a afirmat vicepremierul, luni seară, la Realitatea Tv.

Citește și: Scandal uriaș în Camera Deputaților: Eugen Nicolicea și Robert Turcescu s-au făcut reciproc "papagal" și "dihor"S-a găsit soluția să nu mai moară nimeni la metrou. Guvernul: în 2018 se rezolvă problemaUn vasluian și-a prins nevasta goală în braţele primarului. Scuza femeii este fabuloasăPartidul lui Tăriceanu propune dezincriminarea infracțiunii pentru care chiar Tăriceanu a fost trimis în judecată

Vasile Dâncu a adus în discuție și diferenţele dintre media detenţiei la alte închisori din Europa faţă de cele din România.

„Vă spun o cifră care este halucinantă, care este din statistica penitenciarelor. Dacă în puşcăriile din Europa media detenţiei este undeva la şapte luni, la noi depăşeşte şapte ani. Asta înseamnă că trebuie să facem ceva mult mai mult în acest sens. Cu siguranţă că este vorba şi de adaptare a justiţiei, este vorba şi de adaptarea populaţiei la altceva, dar noi trebuie să folosim mai bine probaţiunea.

S-a introdus probaţiunea şi sunt în sistemul de probaţiune vreo 40.000 de condamnaţi, am înţeles, deci a funcţionat destul de bine. Va trebui să construim puşcării moderne, va trebui de asemenea să introducem zona privată”, a adăugat Dâncu.

Citește și: Ministrul Muncii, măsuri de ULTIMĂ ORĂ pentru angajatoriPSD și ALDE calcă în picioare Justiția. Ce face Iohannis?S-a aflat în urmă cu PUȚIN TIMP! Modificarea CODURILOR PENALE ... DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ lui Florin Iordache

„Este un fel de răzbunare, este un fel de frustrare, mi se pare, care vine din comunism şi care a intrat în mecanismul statului şi care acţionează faţă de cei care, la un moment dat, sunt vinovaţi, acţionează, mi se pare, cu ură, cu o pasiune negativă, ceea ce nu duce la reabilitarea lor pentru că pedeapsa, ştim, este doar o etapă în reabilitarea individului şi în integrarea înapoi a individului în societate”, a precizat Dâncu. 

Citeşte mai multe despre:   Vasile Dancu,   penitenciare,   puscarii,   Europa,   șapte luni,   sapte ani,   Romania
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică