Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta, după întâlnirea lui Barroso: Nu am cerut lui Barroso să trimită observatori la referendum

Victor Ponta, după întâlnirea lui Barroso: Nu am cerut lui Barroso să trimită observatori la referendum

Un articol de: |

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, după întâlnirea avută cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că nu a discutat cu acesta despre monitorizarea referendumului, ci i-a solicitat un set de întrebări concrete privind România pentru a răspunde clar Comisiei.

"Am cerut un set de întrebări concrete pentru că acuzațiile erau extrem de generale " a spus premierul menționând că CE așteaptă ”răspunsuri foarte clare.”

Premierul a precizat că întrebările sunt legitime și că va oferi răspunsuri în cel mai scurt timp.

Ponta l-a asigurat pe oficialul european că bătălia politică nu afectează statul de drept și ordinea constituțională.

”Sunt mult mai optimist că putem să răspundem pozitiv la toate aceste îngrijorări și putem să dovedim că dincolo de o bătălie și o dispută internă nu va fi afectat statul de drept, regulile constituționale și stabilitatea instituțiilor ” a mai precizat Ponta.

Pe de altă parte, premeirul a negat că ar fi cerut lui Barroso să trimită experți care să monitorizeze referendumul.

”Nu a fost nicidată o asemena discuție, am văzut că a apărut o asemenea informație. Este greșită” a explicat Ponta, spunând că ceea ce a cerut au fost doar întrebările concrete referitoare la situația din România. ”Nu este necesar (monitorizarea n.r.). Am dovedit pe 10 iunie că putem să organizăm un scrutin electoral în condiții impecabile.”

Cotidianul El Pais a publicat joi o informație potrivit căreia premeirul Victor Ponta i-ar fi solicitat lui Jose Manuel Barroso experți pentru a monitoriza ”în teren” refrendumul.

Ponta, după întâlnirea cu Barroso
Embed:Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică