Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Nu l-am convins pe Traian Băsescu să merg eu la Consiliul European

Victor Ponta: Nu l-am convins pe Traian Băsescu să merg eu la Consiliul European

Un articol de: |

Întrebat marți dacă l-a convins pe președintele Traian Băsescu să meargă el la Consiliul European, premierul Victor Ponta  a dat un răspuns negativ, precizând că nu au luat nicio decizie în acest sens.

Ponta a purtat o discuție de zece minute cu șeful statului înainte de şedinţa CSAT, în care a fost atins și subiectul fierbinte al Consiliului de la Bruxelles.

„Nu. Nu am avut niciun fel de decizie în acest sens. Orice decizie v-am fi anunţat-o”
, a explicat Ponta.

Primul ministru a precizat că el nu are un conflict cu președintele, ci este un conflict între Traian Băsescu și Parlament.

„E un conflict între președinte și Parlament. Eu nu am nicun conflict eu el pentru că nu am acționat unilateral, adică Guvernul. Parlamentul a doptat o anumită declarație. Dacă președintele consideră că este în conflict cu Parlamentul, sigur că CCR se poate pronunța”
, a mai spus Ponta.

Președintele Traian Băsescu a făcut, luni, o sesizare către Curtea Constituțională, pentru a afla punctul de vedere al acesteia despre cine trebuie să reprezinte România la întâlnirea Consiliului European de pe data de 28 iunie. În replică, premierul Victor Ponta susţine că judecătorii CCR nu pot soluţiona conflictul.

Ponta, despre Consiliul European
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Traian Basescu,   Consiliul European,   decizie,   nu l-am convins
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică