Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Raportul MCV este unul echilibrat. România trebuie să continue lucrurile bune și să îndrepte deficiențele

Victor Ponta: Raportul MCV este unul echilibrat. România trebuie să continue lucrurile bune și să îndrepte deficiențele

Un articol de: |

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că raportul MCV este unul echilibrat, în care România trebuie să tragă concluziile necesare în privința continuării efortului de asigura o Justiție eficientă și independentă, lucrurile bune constatate de Comisia Europeană și de a îndrepta deficiențele structurale și observațiile primite, inclusiv cele din urma recentei crize politce.

„Aș vrea să îmi exprim satisfacția pentru modul obiectiv în care domnul Barroso a prezentat astăzi aceste concluzii și pentru conținutul raportului,” a spus Ponta.

 „Cele 11 întrebări legitime ale CE au primit răspuns clar și concret, vreau să spun că îmi asum responsabilitatea că aceste obligații să fie puse în practică,” a spus premierul, afirmând și că Guvernul a acționat cu bună credință și cu hotărârea de a răspunde în mod pozitiv la toate îngrijorările legitime ale lui Barosso și a pune în practică răspunsurile și obligațiile.

„Justiția din România, instrumentele de anitcorupție, arată așa cum e trecut în raportul MCV. Principalul responsabil e Traian Băsescu, atât în ce privește lucrurile bune, cât și cele rele. Cred că avem obligația să implementăm tot ce CE a considerat ca nefuncțional și cred că trebuie să dăm răspunsuri dincolo de sistemul anticorupție, ci tot ce însemnă Justiție. Ea trebuie să fie dură și eficientă în tot ceea ce judecă, în toate domeniile,” a mai spus Victor Ponta.

În privința restabilirii competențelor Curții Constituționale, poziția Guvernului este de a pune de acord a legii cu deciziile CC, iar textul s-a votat miercuri așa cum a fost prevăzut în două decizii ale CC.

Despre referendum premierul a afirmat că a sprijinit inițiativa președintelui Antonescu de a promulga legea prin care referendumul este validat doar dacă prezență este de 50%+1, deși opțiunea Guvernului a fost alta. În plus, Ponta și-a afirmat sprijinul pentru faptul că Traian Băsescu cheamă oamenii la vot.

Premierul a mai spus și că deciziile CC s-au publicat în Monitorul Oficial în ziua în care au fost date, nu mai târziu.

Despre Avocatul Poporului, primul ministru a declarat că se va încerca nominalizarea unei persoane care să fie sustinută de toate partidele, nu doar de majoritatea USL.

Citește AICI textul integral al raportului MCV

Victor Ponta: Raportul MCV este echilibrat
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   declaratii,   MCV,   CE,   barroso,   Jose Manuel Barroso,   CC,   curtea constitutioala,   monitorul oficial,   Guvern,   avocatul poporului
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică