Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Politică Victor Ponta: Somez toate partidele și pe Traian Băsescu să nu pună presiune pe CCR

Victor Ponta: Somez toate partidele și pe Traian Băsescu să nu pună presiune pe CCR

Un articol de: |
Foto: cronicadeiasi.ro Politică

Premierul Victor Ponta a somat, marți, partidele politice și pe președintele Traian Băsescu să nu pună presiune pe judecătorii de la CCR, în contextul în care aceștia trebuie să decidă dacă referendumul va fi validat sau nu, arată Mediafax.

"Din această calitate, vreau să somez toate părţile politice implicate în actualul conflict politic generat de procedura de suspendare a preşedintelui României - indiferent că vorbim de preşedintele suspendat, de Parlamentul sau de partidele politice - să se abţină de la orice formă de presiune publică sau directă la adresa Curţii Constituţionale sau la adresa unor judecători ai acestei instituţii. Apreciez în mod deosebit dacă acest apel va fi urmat de toate partidele parlamentare, fie că este vorba de PSD, PNL, PC, PDL, UDMR sau UNPR", a spus Ponta.

Acesta a arătat că este necesar ca toate părțile să se abțină de la comentarii care pot fi interpretate drept presiune pe umerii judecătorilor sau drept tentativă de influențare.

"Este necesar să se evite orice tentativă de întâlnire sau contactare a judecătorilor Curţii Constituţionale, pentru a nu se interfera asupra deciziilor acestei instituţii. Personal, am garantat în faţa Comisiei Europene şi în faţa partenerilor internaţionali ai României cu privire la independenţa Curţii Constituţionale, precum şi că nimeni nu va încerca să influenţeze deciziile acesteia sau să conteste deciziile acesteia", a încheiat Victor Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   premier,   Preşedintele Traian Băsescu,   partide politice,   presiune,   referendum,   decizie,   CCR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Politică